07 Apr 1 match

Damerna tog andra raka i tuff match

5 oktober 2020 08:00

De två topptippade lagen Team Thorengruppen och Pixbo Wallenstam skulle under söndagens mötas i en tuff, underhållande och målrik match.

Det skulle vara ett ställningskrig mellan två topptippade lag som inledde matchen under söndagskvällen. Chanser åt båda håll och tuffa närkamper skulle prägla de tio första minutrarna på Umeå Energi Arena. Hemmalaget Team Thorengruppen skulle dock vara laget att göra matchens första mål och det genom Veera Kauppi. Kauppi skulle dock inte bli ensam målskytt. Myra Aggestål och Maja Viström skulle göra varsitt fint mål innan 20 spelade minutrar.

Om den första perioden var underhållande skulle den andra bjuda på än mer för publiken och tittarna. Inte mindre än sju mål skulle göras, tre mål för hemmalaget och fyra för bortalaget. Veera Kauppi, Amanda Delgado Johansson och Jonna Stenvall skulle alla hålla sig framme för TTG. Pixbos fyra och TTG:s tre innebar 6-4 inför den avslutade perioden.

Med ett mål var skulle lagen tampas till matchens sista minut. Delgado Johansson igen kunde sätta 7-4 innan matchens sista mål skulle göras av Pixbo och innebära 7-5 och hemmaseger för första gången i SSL.

Målskyttar TTG: Veera Kauppi 2, Amanda Delgado Johansson 2, Maja Viström, Myra Aggestål, Jonna Stenvall.

Team Thorengruppen - Pixbo Wallenstam 7-5 (Skott: 22-29)

Highlights!

Damerna spelar nästa match på bortaplan mot KAIS Mora, nu på fredag den 9 oktober klockan 18:30. Nästa hemmamatch är på söndag den 11 oktober klockan 13:00 mot Jönköpings IK.