Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 1 match

Hjälm inför derby i Thoren Arena

2 mars 2022 14:10

En rekordhet match går av stapeln under onsdagskvällen i Thoren Arena när TTG tar emot IBK Dalen. Som extra bensin på derby-elden krigar båda lagen för en plats i slutspelet. -Lär bli mycket känslor, säger Axel Hjälm.


Ett derby mellan Team Thorengruppen och IBK Dalen är sällan en lugn historia, men dagens match tar det hela till en ny nivå. När båda lagen rör sig runt gränsen till slutspel väger de tre poängen på spel tyngre än någonsin. Med sig i ryggen har Team Thorengruppen matchen mot Mullsjö, där 60 tuffa minuter resulterade i vinst. Axel Hjälm menar att matchen var värdefull på fler plan än bara poängmässigt.

-Vi tar med oss väldigt mycket från matchen mot Mullsjö, men framförallt något som varit genomgående under senare tid; att alla verkligen krigar till 110% och känner att man vill offra sig för varandra. Det har också gett utdelning i och med fina resultat.

Med bara ett fåtal matcher kvar av säsongen är herrlaget på en bra plats mentalt, menar Hjälm.

-Känslan i laget tycker jag är riktigt bra och det känns som att alla tycker det är riktigt roligt att lira. Sen jag känner också att vi fått ett rejält ”go” i laget.

Nu väntar Umeå-rivalen Dalen. För att slutspelsdrömmen ska hållas vid liv behöver TTG plocka poäng i matchen, och för att göra det krävs en del av laget.

-Det som blir viktigt inför derbyt kommer vara att vi fortsätter på den inslagna vägen vad det gäller att kriga och sätta laget före jaget, säger Axel. Att ha huvudet kallt kan bli en avgörande faktor då det med stor sannolikhet kommer att bli mycket känslor på plan.

Axel förutspår en matchbild som bygger upp för en spännande kväll i Thoren Arena.

-Det publiken kan förvänta sig är två lag som verkligen kommer ge allting för att ta en slutspelsplats. Det lär nog bli en hel del känslor och situationer, som det ofta brukar bli när vi ställs mot varann.

Hjälm kommer med en sista hälsning till publiken inför matchen:

-Jag hoppas att publiken gör så bra de kan för att skapa en härlig inramning för alla som kommer och kollar!

Ännu finns ett fåtal biljetter kvar, som går att köpa här. Vi ses i Thoren Arena klockan 18.30.