Söndag
11 Feb 2 matcher
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Tisdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match

Lidgren inför derbyt: "Känns väldigt stort"

19 december 2021 12:30

Team Thorengruppen ska göra upp med IBK Dalen i ett ordentligt Umeå-derby. Adam Lidgren har höga förväntningar inför matchen och ser fram emot bra innebandy och mycket känslor.


Klockan 16.00 är det matchstart i den hetaste matchen Umeå har skådat denna säsong. Team Thorengruppen möter IBK Dalen, och Adam Lidgren ser det som en självklar höjdpunkt under en säsong.

-Det är något mer än en vanlig seriematch. Man vill alltid vinna ett derby och visa att man är det bästa laget i Umeå. Det känns även häftigt att få spela ett Umeå-derby då man så många gånger har suttit på läktaren och kollat på derbyn genom åren. Och att nu få kliva ut och spela ett derby känns väldigt stort.

Flera faktorer bygger upp för en match utöver det vanliga, menar Adam.

-Det brukar alltid smälla på lite mer mot Dalen och det finns folk på båda sidor som inte alls gillar varandra och det fungerar som tändvätska i dessa derbyn. Jag tror även att vi får se en bra innebandymatch. Dalen spelar en rolig innebandy med mycket fart framåt och högt tempo, och vi är inte rädda för att matcha deras tempo.

-Dalen har under de senaste 2 säsongerna utvecklat sitt spel och det börjar väl sätta sig för dom nu. Tycker det är en rolig match att spela då det är mycket situationer som uppstår. Dalen och Thoren har nog aldrig varit så jämna truppmässigt och spelmässigt som i år. Därför tror jag att detta kan vara en riktig värdemätare för båda lagen.

Inför matchen har Team Thoren fått börja träna i Thoren Arena, som invigdes förra helgen. Detta, tillsammans med bra träningar, ser Adam som en framgångsfaktor för laget inför det viktiga mötet.

-Vi har en bra träningsvecka bakom oss där vi fått träna i nya arenan vilket varit ett lyft för alla inblandade. Man ser verkligen att det lyser om grabbarna och att alla fått en liten extra push i decembermörkret! Annars hade vi en bra träning igår där vi tränade lite detaljer och fick en bra känsla inför matchen.

Vad Team Thoren ska göra för att vinna har Adam en klar, om än lite hemlig, bild av.

-Vi har våra nycklar som vi tror starkt på för att kunna plocka hem 3 poäng men dessa nycklar håller vi för oss själva just nu. Men jag tror att det gäller att komma ut redo för fight i 60 minuter. Det kommer vara högt tempo direkt så att komma ut redan vid första tekningen med huvudet på rätt plats kommer att vara viktigt idag.

Sammanfattningsvis tror Lidgren att det blir en "rolig match med mycket känslor, publik och bra innebandy".

Vilket lag som kan titulera sig som bäst i Umeå innan dagens slut är upp till bevis, men det är i Umeå Energi Arena kampen utspelar sig. 16.00 är det dags att vara på plats för att heja fram Team Thoren till en sista (och viktig) vinst innan juluppehållet.