Söndag
07 Mar 2 matcher
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Måndag
29 Mar 1 match
Fredag
09 Apr 1 match
Söndag
11 Apr 1 match
Onsdag
14 Apr 1 match
Lördag
17 Apr 1 match
Lördag
24 Apr 1 match
Lördag
18 Sep 2 matcher
Lördag
25 Sep 2 matcher
Torsdag
30 Sep 1 match
Söndag
03 Okt 2 matcher
Lördag
09 Okt 1 match
Söndag
10 Okt 1 match
Fredag
22 Okt 1 match
Söndag
24 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 2 matcher
Söndag
07 Nov 2 matcher
Fredag
12 Nov 1 match

Ahlsell Umeå ny sponsor för TTG!

24 maj 2021 10:00

Ahlsell Umeå har funnits sedan 1970-talet och är en viktig grossist till installationskunder, byggföretag och industrin. Nu kliver företaget in som sponsor till Team Thorengruppen – med ett tydligt budskap. "De pengar vi går in med ska gå till damerna," säger Peder Sandqvist, försäljningschef för övre Norrland.


Ahlsell är den ledande distributören i Norden av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor. Med cirka 5 700 medarbetare, över 240 butiker och tre centrallager förverkligar företaget varje dag sitt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs! 50 personer jobbar för Ahlsell Umeå, som funnits sedan 1970-talet och som omsätter cirka 400 miljoner kronor, där 20 procent kommer från butiksförsäljning, 70 procent via centrallagret i Hallsberg och 10 procent via leverantörerna.

-Ahlsell har sex butiker i övre Norrland från Umeå till Kiruna och vi är en viktig aktör här uppe, säger Peder Sandqvist som tycker att framtiden för företaget och branschen ser ljus ut.

-Det ser jättebra ut för branschen. Det är mycket investeringar här uppe och ser vi till hela regionen är det enormt mycket på gång. Det sker stora investeringar i malmfälten, det blir en ny industri i Boden, Obbola linerboard investerar, Northvolt byggs i Skellefteå, Norrbotniabanan är på gång och i Umeå händer det alltid mycket. Umeå är en expansiv marknad där det byggs mycket med nya vägar och bostäder, säger han.

Ahlsell Umeå har traditionellt sett varit duktiga på att sponsra lite här och där. Nu har de en lite mer genomarbetad sponsorplan – och där passar Team Thorengruppen perfekt in då man har både dam- och herrlag både i fotbollen och innebandyn.

-Vi kliver in i Team Thorengruppen för att vi har ett väldigt stort engagemang i jämlikhetsfrågor och mångfald. Vi vill få in fler kvinnor på vår arbetsplats och det passar bra in för oss att satsa på damidrott och gynna idrottande tjejer, säger Peder som precis som alla andra är nyfiken att se hur Thoren Arena kommer att se ut när den är helt färdigbyggd.

-Den nya arenan ligger bara ett stenkast från vårt kontor och vår butik. När jag sitter på mitt kontor så ser jag fotbollshallen. De nya hallarna kommer bli ett lyft för Umeå, säger Peder Sandqvist.