Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 1 match

Svahn inför Pixbo: "En sexpoängsmatch"

16 februari 2022 11:00

En onsdag mitt i februari spelas en av säsongens hittills kanske viktigaste matcher. På bortaplan möter Team Thorengruppen laget en placering upp i tabellen, Pixbo Wallenstam. Jonas Svahn menar att en vinst behövs både för tabelläget och lagets mentalitet.


Med en eller flera matcher mindre spelade än Pixbo och övriga lag i toppen av tabellen ligger TTG i nuläget fem poäng från en plats i slutspelet. En vinst i detta läge hade varit viktig på den fronten, likväl som andra.

-En vinst är alltid viktig och denna match är en sexpoängsmatch så det skulle betyda mycket för oss som lag att vinna. Både för tabelläget men också för att vända vår dipp vi haft senaste matcherna, säger Thoren-centern Jonas Svahn.

TTG har haft en rad tuffa matcher på sistone, med tre förluster under de senaste veckorna. Vad som behövs för att bryta trenden och vinna mot Pixbo är även receptet för att laget ska kunna ordna en plats i slutspelet, menar Svahn.

-Vi måste bli mer noggrann med grunderna i vårt spel. Sätta försvarsspelet, både det uppställda samt när de vill spelvända. I början av säsongen tog vi många spelvändningar och gjorde många mål på dessa. Det behöver vi hitta tillbaka till. Vi behöver också fortsätta vara raka och tydliga i anfallszon samt våga vara kreativa.

Jonas har en bild av vad laget har att vänta ikväll när de ställer upp mot Pixbo.

-Pixbo är duktiga på att spela genom uppställda försvar och har en femma som är riktigt vass i sina spelvändningar. Det behöver vi vara beredda på!

Sexpoängsmatchen drar igång klockan 19.15 och du ser den på Sportexpressen Play.