Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 1 match

Tränare Jernberg om herrarnas första halva

20 december 2019 10:00

Daniel Jernberg ger sin syn på herrarnas första halva på säsongen. Läs hans tankar här.


Halva säsongen har nu passerat och just nu ligger ni strax bakom Tullinge i toppen av Allsvenskan Norra. Om du tar oss igenom denna halva, hur var starten, vad har ni gjort bra som lag och vad kommer ni fokusera på efter jul?

-> Vi ligger med i toppen av Allsvenskan Norra vilket är ett av våra mål denna säsong så det är ju såklart positivt även om jag tycker vi har svajat en hel del i våra prestationer under matcherna hittills under serien, vi behöver bli mer konsekventa och jämna i vårt spel.Det som vi gjort bra som lag är att vi gjort flest mål av alla lag i serien och att special teams har varit okej. Fokus efter jul kommer bli att spetsa till allt det vi gör så att vi är som bäst kring mars-april.

Du har varit med i båset för Thorengruppen både i SSL och i Allsvenskan. Vad skiljer dagens Thorengruppen mot det som var uppe i SSL senast? -> Den absolut största skillnaden skulle jag säga är självförtroendet. För när jag hoppade in i båset under SSL-säsongen var spelarna rejält under isen efter en lång tids motgång. Sen tror jag att dagens Thorengruppen är bättre tränade samt att det finns mer speed bland dagens spelare.

Målet är att precis som förra året ta sig upp tillbaka i SSL. Vilka delar kommer bli viktiga och varför ska besökarna komma till Umeå Energi Arena för att följa er resa mot SSL?

-> Med risk för att låta tråkig så är mitt svar rätt enkelt här, vi behöver fortsätta skapa oss goda vanor så som träna på hårt och förbereda oss såväl fysiskt som psykiskt inför framtiden. Sedan varför besökarna ska komma och följa oss i våran resa mot SSL är att vill de se det lag i Umeå (på herrsidan) som spelar den roligaste innebandyn med fartfyllt spel och mycket mål så är det oss det ska kika på.