19 Apr 1 match
27 Apr 1 match

Målfest i seriens sista match

13 mars 2022 12:00

När Team Thorengruppen under lördagen tog emot Djurgården i grundseriens sista match blev det en målrik tillställning. Sju TTG-spelare blev målskyttar och tre poäng kammades hem genom vinst med 11-2.

Domaren blåste igång matchen mellan Team Thorengruppen och Djurgården klockan 15.00 under lördagen. Bortalaget fick in det första målet men efter det var matchen Thorengruppens. 17.17 kvitterade Matteus Gavatin och med femton sekunder kvar av perioden kom ett ledningsmål från Axel Hjälm.

Dryga åtta minuter in i andra perioden hade ställningen gått från 2-1 till 7-1. Målen kom från Vidar Mårtensson, Hampus Öhgren, Axel Hjälm, Elias Niclasson och till sist Hampus Öhgren igen. 15.56 utökades ledningen till 8-1 när Daniel Hernandez klev fram och blev målskytt.

Tidigt i tredje reducerade Djurgården, men 2.19 var Matteus Gavatin framme igen och utökade ledningen åt TTG. 12.03 satte Mattias Ljunggren 10-2 och med under minuten kvar av matchen fick Axel Hjälm in sitt tredje och matchens sista mål. Team Thorengruppen plockade därmed hem en sista seger för serien men det räckte inte hela vägen till slutspel denna gång. Den slutgiltiga placeringen blev en niondeplats med en poäng upp till Pixbo, som knep den sista slutspelsplatsen.

Highlights från matchen går att se här.

Målskyttar TTG: Axel Hjälm 3, Hampus Öhgren 2, Matteus Gavatin 2, Daniel Hernandez, Vidar Mårtensson, Mattias Ljunggren, Elias Niclasson

Team Thorengruppen - Djurgården IF IBS 11-2