Lördag
13 Nov 2 matcher
Onsdag
17 Nov 1 match
Torsdag
25 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 1 match
Söndag
19 Dec 1 match
Måndag
27 Dec 1 match
Onsdag
29 Dec 2 matcher
Lördag
08 Jan 1 match
Söndag
16 Jan 1 match
Fredag
21 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 2 matcher
Måndag
24 Jan 1 match
Söndag
30 Jan 2 matcher
Måndag
31 Jan 1 match
Lördag
05 Feb 1 match
Fredag
11 Feb 1 match
Lördag
12 Feb 2 matcher
Onsdag
16 Feb 1 match
Fredag
18 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 2 matcher
Torsdag
24 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 2 matcher

VM-final: En drömmatch med och mot lagkamrater och vänner

5 december 2021 12:30

VM-final. Sverige mot Finland. Sju Thorenspelare på planen. Till vardags mot samma mål- nu som rivaler i kampen om ett VM-guld. Oona Kauppi och Cornelia Fjellstedt har delat med sig av hur de ser på finalhelgen från varsitt landslag.


Kommer Sverige leva upp till favoritskapet och försvara VM-guldet? Eller kommer Finlands ess i rockärmen leda hela vägen till vinst?

Finland kommer senast från en spännande semifinal mot Tjeckien där de vände ett inledande underläge till 5-4 och seger.

-I första perioden spelade vi dåligt i egen zon, vi förlorade för många närkamper och vi släppte in lite billiga mål. Sedan till andra och tredje började vi kontrollera bollen och matchen, även om det var en tight fight till slutet, säger Oona Kauppi som tillsammans med Veera Kauppi och My Kippilä utgör en Thorentrio i det Finska landslaget.

Sverige å andra sidan tog sig till final utan minsta spänning när de vann semifinalen med 14-1 mot Schweiz. Cornelia Fjellstedt är minst sagt nöjd med matchen.

-En helt fantastisk match på alla sätt och vis. Jag tycker vi gör en otrolig prestation och det är nog en av de bästa landskamperna jag spelat. Att vi får till en sån fin insats känns otroligt skönt i en VM-semifinal, säger Fjellstedt som spelar i en svensk Thorenfemma med Emelie Wibron, Maja Viström, Sandra Boric Svärd och tidigare Thorenspelaren Amanda Delgado Johansson (Sofia Joelsson har tvingats utgå pga hjärnskakning).

-Dessutom inför en overkligt bra hemmapublik!

Både Kauppi och Fjellstedt ser fram emot att möta varandra i en final och menar att det är upplagt för succé när den spelas på svensk mark.

-Kul att spela VM-final! Drömfinal att spela mot Sverige och i Sverige. Vi har inget att förlora, bara att vinna och vi kommer njuta, säger Oona.

-Det kommer bli en drömvinst med och mot lagkamrater och vänner. Det kommer vara ett fullsatt rivalmöte utan dess like, säger Cornelia.

Sverige och Finland möttes tidigare under VM i gruppspelet, där slutresultatet blev 3-9 till Sveriges fördel. Finland säger sig ha en taktik med kort som inte spelades mot Sverige i senaste mötet, då bland annat Thorenstjärnan Veera Kauppi vilades och bara spelade i powerplay. Mycket kan dock hända när allt avgörs på en enda match och en bra prestation krävs från båda lagen för att de ska lyckas ta hem guldet.

-Vi måste spela en bra match och början av matchen kommer vara speciellt viktig, Sverige vill pressa oss och vi måste vara redo för det, säger Oona.

Fjellstedt har en klar framtidsvision för matchen.

-Vi kommer precis som i semifinal göra en otrolig prestation som bygger på att vi gör det vi säger att vi ska göra och jobbar hårt för varandra!

Allt avgörs i afton och sändningen startar 16.15 på SVT1. Se till att sitta bänkade och heja fram ditt favoritlag till seger!