05 Apr 1 match
07 Apr 1 match

Krigarvinst mot Rönnby

6 februari 2022 12:00

En nagelbitare som inte lät någon slappna av utspelade sig mot topplaget Västerås Rönnby IBK i Thoren Arena under lördagen. Efter att ha kämpat sig upp från ett underläge och vänt avgjorde TTG allt under matchens sista minut. Resultatet: 7-6 och tre nya poäng.

Matchens första mål kom från Rönnby efter drygt nio spelade minuter. 14.07 kunde dock Team Thorengruppen kvittera genom mål från Emelie Wibron.

Under första halvan av andra perioden gick det inte Thorengruppens väg och Rönnby kunde göra tre mål. 9.17 klev Amanda Delgado Johansson fram och gjorde 2-4, det första målet sedan återkomsten. Det blev även startskottet för en totalvändning i matchen. 17.44 satte Sandra Boric Svärd 3-4 och med mindre än minuten kvar av perioden kvitterade Emelie Wibron.

Tredje perioden inleddes med ett ledningsmål från TTG, signerat Moa Johansson. 9.09 följde Oona Kauppi upp och satte 6-4. Rönnby kontrade och gjorde 6-5 följt av 6-6. Därmed lämnades allt till att avgöras under matchens sista minuter. Med 43 sekunder kvar skjöt My Kippilä hem vinsten genom ett säkert långskott, vilket tog slutresultatet till 7-6.

Highlights från matchen går att se här.

Målskyttar TTG: Emelie Wibron 2, My Kippilä, Moa Johansson, Oona Kauppi, Amanda Delgado Johansson, Sandra Boric Svärd

Team Thorengruppen - Västerås Rönnby IBK 7-6