07 Apr 1 match

Säkrat kontrakt och vinst i derbyt för herrarna

4 mars 2021 08:30

Det skulle minst sagt bli en minnesvärd match för TTG mot IBK Dalen.

Trots att matchens första mål skulle dröja åtta och en halv minut skulle inte Team Thorengruppens supportrar vara besvikna efter 20 spelade minuter. Med två mål vadera av Daniel Hernandez och Hampus Öhgren samt ett var av Axel Hjälm och Tobias Bergfors skulle det stå hela 6-0 till TTG efter period ett. Endast två mål i den andra perioden gav ställningen 7-1 till TTG och många trodde nog att derbyt skulle vara avgjort mellan de två lokalrivalerna.

Det skulle dock visa sig bli en stor vändning av IBK Dalen och ett lika stort tapp för Team Thorengruppen i den tredje perioden. Med sex raka mål skulle Dalen göra vad TTG gjort i den första perioden och efter fulltid var lagen nu redo för förlängning i Umeå Energi Arena.

Förlängningen skulle sedan endast bli knappa en och en halv minut lång innan Jim Johansson kunde avgöra och skjuta inte bara en seger i derbyt till Team Thorengruppen, utan även säkrat kontrakt i SSL till nästa säsong.

Målskyttar TTG: Daniel Hernandez 2, Hampus Öhgren 2, Axel Hjälm, Tobias Bergfors, Jim Johansson.

IBK Dalen - Team Thorengruppen 7-8 eft. förl. (Skott: 38-28)