19 Apr 1 match
27 Apr 1 match

Målfest mot Falun i arenapremiären

13 december 2021 13:00

IBF Falun stod för motståndet när Team Thorengruppens damer spelade den första matchen i Thoren Arena. Det hela resulterade i en enda lång målfest och hela nio TTG-spelare blev målskyttar i matchen som slutade 13-2.

Stämningen i Thoren Arena var precis som man kan förvänta sig när Sveriges bästa innebandylag spelar invigningsmatchen i sin nya hemmaarena: magisk. Oona Kauppi gjorde det historiska första målet när klockan stod på 7.26 och efter det fortsatte de rulla in. Sofia Joelsson, Myra Aggestål och Sandra Boric Svärd gjorde varsitt mål innan första perioden var över.

Under de första minutrarna gjorde Jonna Stenvall 5-0 följt av 6-0 från Emelie Wibron. 8.52 kunde Falun reducera till 6-1 men drygt en minut senare gjorde Oona Kauppi 7-1. Sofia Joelsson följde upp kort därefter med ytterligare ett mål.

Målen levererades i hög hastighet i tredje perioden när Oona Kauppi, Maja Viström, Mathilda Ekenlinde och Sofia Joelsson gjorde varsitt mål inom loppet av de första tio minutrarna. Ställningen var därmed 12-1 när Falun fick in ett andra och sista reduceringsmål. My Kippilä blev sista målskytt i premiärmatchen och tog slutresultatet till 13-2.

Highlights från matchen går att se här.

Målskyttar TTG: Sofia Joelsson 3, Oona Kauppi 3, Emelie Wibron, Maja Viström, Mathilda Ekenlinde, My Kippilä, Jonna Stenvall, Sandra Boric Svärd, Myra Aggestål

Team Thorengruppen - IBF Falun 13-2