Söndag
11 Feb 2 matcher
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Tisdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match

TTG-kaptenen redo för tuff match mot Växjö

23 oktober 2021 09:00

Team Thorengruppens herrar har inlett säsongen starkt med tre segrar på de fyra första matcherna och 32 gjorda mål (bara Falun är bättre med 33). Vi tog ett snack med nyförvärvet och lagkaptenen Mattias Ljunggren inför hemmamötet med Växjö på söndag.


8 poäng på fyra matcher och massor av mål. Vad säger du om er säsongsöppning?

-Vi har startat bra och över förväntan, tycker nog alla runtomkring oss, och vi har spelat en bra innebandy i alla matcher. Vi hade lite strul i starten i de två första matcherna men åt oss in där, sen började vi de andra matcherna på ett bra sätt. Men vi söker ännu att få en helhet.

Vad i spelet har funkat bra för er?

-Framförallt att vi gjort mycket mål, sen har vi inte släppt in så våldsamt mycket mål heller. Mot Falun låg vi under med 0-5 men det rann inte i väg så det är väl också en styrka, att vi kunnat stoppa blödningen.

Vilka delar behöver ni utveckla?

-Att inte få så stora dippar i matcherna och när dippen kommer så ska man ur den så fort som möjligt. Vi kan också vara bättre i de lägena. Spela lite smartare och värdera, hålla i boll, ha långa anfall och inte försöka göra allt själv.

Du bytte Dalen mot Thorengruppen inför säsongen. Hur har det känts för dig i den nya miljön?

-Jättebra, det har varit över förväntan även där. Jag har fått mycket förtroende och det ville jag ju ha. Så jag är riktigt nöjd, sedan är man såklart alltid extra nöjd när det går bra för laget!

Det närmar sig flytt till Thoren Arena. Börjar ni längta till er nya hemmaarena?

-Det är klart att det är lite surr i laget om att det ska bli skönt att flytta över. De som spelat många år i laget längtar efter att få sin egen hemmaborg, sedan ska det bli kul att få inviga en helt ny arena.

Ni möter Växjö hemma på söndag 17.00 i första matchen efter landslagsuppehållet. Växjö ligger trea i tabellen och har en poäng mer än er. Hur går tankarna inför det mötet?

-Det blir en svår nöt att knäcka men det ska bli kul! De är duktiga, de slog ju Falun i förra omgången, och Thoren hade tufft mot dem i fjol. Men det känns som att vi är bättre förberedda nu och ska vi rubba dem så är det på hemmaplan.