Lördag
11 Mar 2 matcher
Lördag
18 Mar 1 match
Fredag
24 Mar 1 match
Söndag
26 Mar 1 match
Tisdag
28 Mar 1 match
Fredag
07 Apr 1 match
Söndag
09 Apr 1 match
Onsdag
12 Apr 1 match
Lördag
22 Apr 1 match
Söndag
17 Sep 2 matcher
Lördag
23 Sep 1 match
Söndag
24 Sep 1 match
Fredag
29 Sep 1 match
Lördag
30 Sep 1 match
Söndag
01 Okt 1 match
Lördag
07 Okt 2 matcher
Fredag
13 Okt 1 match
Lördag
14 Okt 1 match
Söndag
22 Okt 1 match
Lördag
28 Okt 1 match
Söndag
29 Okt 1 match
Lördag
04 Nov 1 match
Söndag
05 Nov 1 match
Söndag
12 Nov 1 match
Fredag
17 Nov 1 match

Maja Viström förlänger med Team Thorengruppen!

1 juli 2022 10:55

Hur toppar man en fantastisk säsong? Med ett nytt tvåårskontrakt med Thorengruppen så klart!

  • Thorengruppen är en otroligt bra förening, vi spelar i en fantastisk hall och jag trivs superbra både på och utanför plan, säger Maja Viström.

Maja Viström vann den gångna säsongen svenska cupen, VM-guld och SM-guld. Hon utsågs till bästa spelare i VM-finalen mot Finland där hon hade den matchavgörande assisten, och i SM-finalen mot Pixbo stod Maja för två mål när Thorengruppen säkrade sitt andra raka SM-guld. Evighetsmaskinen från Mellansel hade verkligen en otrolig säsong som många bara kan drömma om…

  • Ja, säsongen är ganska trevlig att se tillbaka på. Men det grämer mig att det bara blev silver på U19-VM, för jag kommer aldrig få chansen att spela U19-VM igen. Men förutom det är jag supernöjd så klart. Maja har lite svårt att gradera framgångarna. Hon säger att det är lika häftigt att vinna VM-guld som SM-guld men att SM-guldet känns lite extra eftersom man strävar mot det under en hel säsong.
  • Ja, man bygger ju mot det under en längre tid och då blir det en lite annan grej men att vinna VM är också hur häftigt som helst! Hon stod för 31 poäng på 25 matcher i grundserien och åtta poäng på åtta matcher i slutspelet. Om vi tittar bortanför statistiken så beskriver Thorengruppen-centern sin säsong så här:
  • Jag är nöjd med min säsong. Jag har spelat i en fantastisk kedja hela säsongen (med Emelie Wibron och Sofia Joelsson, reds.anm) och kanske gick det lite för bra i början av säsongen. Vi fick en liten sen VM-baksmälla i februari men sen kom vi gång igen och spelade superbra.
  • Vi har fått bra träff i allting. Sen är det bara ett plus i kanten att det gått bra för mig personligen också, men det är tack vare dem jag spelar med. Maja är bara 21 år och har redan nått enorma framgångar på innebandyplanen. Men hon vill alltid utvecklas och bli bättre och vet vad hon vill utveckla framöver.
  • Jag vill bli ett större hot över hela planen. Jag har spelat mycket med Emelie Wibron och Sofia Joelsson och de är fantastiska målskyttar. Det är bara att ge dem bollen så löser de resten. Men jag vill också kunna hota mer med mitt skott och mitt spel, det kan också göra att vi blir mer svårlästa som kedja, säger hon.
    Kommande säsong är det inget världsmästerskap, det blir således fullt fokus på Thorengruppen för Maja. Något hon uppskattar.
  • Det känns superskönt att bara ha fokus på klubblaget och kanske hinna med lite andra saker än bara matcher och läger. Jag trivs superbra i Umeå och har inte tänkt i några andra banor än att förlänga med Thorengruppen, säger hon om sitt tvåårskontrakt. Sportchefen Jocke Sjöström är belåten över att Maja Viström förlängt sitt kontrakt med två säsonger:
  • Med sin energi, fysik, spelintelligens och sina ledaregenskaper är Maja redan nu en världsspelare som bidrar både på och utanför plan, men jag är övertygad om att vi ännu inte sett det bästa av henne. Hon kliver alltid fram i de stora matcherna och det känns väldigt bra att hon vill fortsätta att utvecklas hos oss, säger han.