Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 1 match

Viström inför Falun: "Väldigt rolig match"

4 mars 2022 13:15

Få matcher kvarstår innan det är dags för slutspel och näst på tur är IBF Falun på bortaplan. Maja Viström har delat med sig om sina tankar om matchen och sista tiden av seriespel.


Team Thorengruppen är på väg ner mot Dalarna för att kicka igång helgen med en bortamatch. Förra matchen laget klev in i var en hemmamatch mot IBK Lund som slutade 8-3. Maja Viström beskriver matchen som fartfylld och rolig, samtidigt som den medförde några viktiga erfarenheter in till förberedelsen inför kommande matcher.

-Jag tycker att vi generellt har kontroll på matchbilden, men Lund är ett kontringsstarkt lag och vi märkte vikten av att göra jobbet ordentligt i 60 minuter. Man har inte utrymme att slarva eller göra något halvdant, för inom loppet av typ 5 minuter gjorde Lund 3 mål. Så det tar vi med oss, att vi behöver vara påkopplade under hela matchen!

Med fyra matcher kvar till slutspel och en rad segrar i ryggen menar Viström att laget är på en bra plats mentalt.

-Stämningen i laget är super, vi har haft väldigt go stämning på veckans träningar och även nu under bussresan. Men det märks att slutspelet börjar närma sig, matcher betyder mer och mer eftersom vi behöver vinna alla matcher som är kvar för att vinna serien och få bästa möjliga förutsättningar inför slutspelet.

Vid bussresans slutdestination väntar IBF Falun, som nu ligger på en fjärdeplats i tabellen. Under februari har de spelat sig till vinster mot bland annat Pixbo, Rönnby och Endre, vilket Viström har respekt för.

-Falun är ett formstarkt lag, de har levererat väldigt bra prestationer på slutet och vunnit mot flera topplag. De är otroligt skickliga och har fått bra stäm i sitt spel. Med det sagt så känns det som att det kommer bli en väldigt rolig match ikväll.

Vad behövs för att tre poäng ska åka med hem till Umeå vid kvällens slut?

-Vi behöver vara noggranna och göra jobbet genom hela matchen, annars kommer de att straffa oss. De är skickliga i omställningsspelet så vi behöver framförallt vara rejäla kring mittplan och inte tappa bollen i sårbara situationer.

Matchen går av stapeln 19.00 och går att se här.