INSTÄLLT!
Publicerad: 2020-11-06
Matchen mellan Team Thorengruppen och Gamla Stan i Division 1 Herr imorgon lördag är inställd.

Team Thorengruppens Division 1 Herrar ställer in match mot Gamla Stan. Matchen som skulle spelats imorgon mot Gamla Stan kommer inte att spelas. Någon officiell matchflytt är det inte tal om utan föreningen blir tvungen att vädja via innebandyförbundet.

-> Vi förde en lång dialog med Gamla stan men de ansåg inte att matchflytt var ett alternativ, säger klubbchefen Tomas Hugosson-Wallgren.

Då laget under onsdagskvällen drabbades av ett bekräftat covid-19 fall har föreningen jobbat för att få till en flytt av matchen mot Gamla stan som skulle spelats imorgon lördag. Däremot har Gamla Stan inte gått med på detta vilket tvingar föreningen att gå en annan väg.

-> Vi har skickat in ett ärende till innebandyförbundet där vi beskrivit varför vi finner det högst olämpligt utifrån de fakta och erfarenheter vi har att spela matchen.

Vad som exakt händer med matchen är just nu lite oklart. Det kommer skapas ett tävlingsärende som kan få två olika utfall där det ena är att matchen tvingas flytta och det andra är att Gamla Stan tilldöms segern med 5-0.

-> Det är en risk vi är beredd att ta, vi har sedan våren haft över 15 bekräftade fall inom föreningen. Där det mest kända är väl det utbrott som drabbade fotbollsherrarna. Utifrån erfarenheterna från dessa fall finns det inte en chans att vi vill ha på vårt samvete att riskera hälsan för våra spelare som sätter sig på bussen fortsätter Hugosson.

Föreningen satte direkt stopp för gemensamma träningar efter att det positiva Covid-19 testet inkom. Då smittspårning tyder på att risken att spelarna som var och mötte Luleå förra helgen samtliga är exponerade för smittan.

-> Man kan ju aldrig veta säkert, men vi har ett förhållningssätt där vi sätter hälsa före idrott och vi har hållit den stenhårt och viker inte från den linjen. Människoliv är viktigare än idrottsliga framgångar.

Under veckan har det även inkommit uppgifter från förra helgen motståndare Luleå att även dom drabbats, 1 bekräftat fall men över tio stycken i sjuksängen och väntar på besked deras match mot GUIF kommer att flyttas.

-> Varje förening får sköta sitt. Men givetvis sticker det i ögonen när vi får höra att deras damlag ställt in en match med anledning av ett bekräftat Coronafall. Jag har personligen ingen förståelse för hur man kan agera och göra skillnad på människa och människa, det är inget vi står bakom. Jag är ruggigt stolt över alla ledare i vår förening som står bakom vårt beslut och den linje vi håller oss till.

Redaktionen