Pedersen till SSL-klubb
Publicerad: 2018-12-21
Nyss hemkommen från VM-spel i Tjeckien med sitt Norge. Nu väntar spel efter nyår i SSL-klubben Höllvikens IBF för Marius Pedersen på en dubbel licens. En lösning som sportchefen Jan Lundquist är väldigt nöjd med. – En fantastisk lösning först och främst för Marius som varit i behov av speltid. Nu får han möjligheten till speltid i Höllviken, och vi kan samtidigt följa hans utvecklingskurva därnere, säger Janne Lundquist.

En säsong såhär långt där Marius Pedersen inledde i vårt allsvenskalag, för att sedan till dags dato varit i vårt Div 1-lag och Team ThorenGruppen SK Ungdom. Att det finns en stor potential i innebandyspelaren Pedersen råder det inga som helst tvivel om, det fick vi även se prov på under fjolårets SSL-säsong. – När Höllviken hörds sig för om Marius så såg vi direkt en möjlighet för honom att få den speltid som han är i behov av för att utvecklas. Det är en optimal lösning som i form utav en dubbel licens möjliggör för oss att spela matcher med oss, konstaterar Lundquist.

Viktor Ottosson, Sportchef i Höllvikens IBF är även han nöjd över lösningen som gör att Marius ansluter till Skåne-laget den 2 januari. - Vi får in en rivig och teknisk spelartyp i har sökt efter, nu när vår trupp är tunn och i tillägg har mycket matcher under januari och februari-månad. Så detta är en utmärkt lösning att Marius ansluter till oss, säger Ottosson.

Marius själv tar flytten till Skåne med ro. – Det ska bli roligt att komma ner och allt jag vill är att spela och bidra till att laget vinner matcher. Visst är det jobbigt att lämna laget och grabbarna mitt under säsongen, men jag är i Sverige för att spela innebandy och nu får jag en bra möjlighet att göra detta, säger Pedersen. Marius Pedersen ansluter till Höllvikens IBF den 2 januari och kommer på en dubbel licens och möjliggör en eventuell återkomst i slutet på seriespelet.

Redaktionen