Aggestål redo för intensiv match mot Rönnby
Publicerad: 2022-02-05
Under lördagen är det Västerås Rönnbys tur att träda in i Thoren Arena och utmana Thorengruppen. Rönnby är historiskt sett ett tufft lag att möta, och Myra Aggestål har inte en annan uppfattning inför denna match.

Team Thorengruppen kommer senast från tre matcher inom en kort tidsperiod i slutet av januari. Efter de tre vinsterna kom ett nästan två veckors långt matchuppehåll, då matchen mot Västerås Rönnby blev uppskjuten på grund av covid. Matcherna förde med sig en viss energi in i träningsveckorna som lett upp till dagens match, menar Myra Aggestål.

-Mot Täby och Jönköping spelade vi inte direkt de bästa matcherna den här säsongen. Bägge avslutar vi dock bra och vinner trots en sämre prestation, vilket är en styrka i sig. Vi har tagit med oss en revanschlust från matcherna in i träningsveckorna vi haft sedan dess, vilket fört med sig bra kvalitet och fart på träningarna. Till matchen mot Rönnby kommer vi därför med en bra känsla och hunger att presentera bättre än de senaste matcherna, säger Aggestål.

Myra ser Västerås Rönnby som ett tufft motstånd och har respekt för dem inför matchen.

-De spelar med mycket fart, aggressivitet och är tuffa i de fysiska spelet, så det brukar bli intensiva och händelserika matcher mot dem. De har några spetsspelare som är väldigt vassa och som vi behöver göra det jobbigt för och ligga nära i spelet.

För att lämna lördagen med en hemmaplansvinst är det fysiska spelet en av nyckelfaktorerna.

-De är bra på det spelet och gillar att göra de jobbigt för motståndarna, säger Aggestål. Sedan ska vi fokusera på vårt egna spel och försöka komma upp i så hög nivå som möjligt med alla tre femmor.

Aggestål har även en bild av vad publiken i Thoren Arena kan vänta sig av matchen.

-Jag tror att matchen kommer bjuda på mycket närkamper blandat med fina aktioner och förhoppningsvis många fina mål från vår sida.

Matchen drar igång 15.00 i Thoren Arena och biljetter hittar du här.

Maja Olsen