TÄBY

Storförlust mot Thorengruppen

3 oktober 2021 21:45
Dam

Täbys damer var under helgen i Umeå för att möta serieledande Thorengruppen. Som väntat blev det en tuff uppgift och det hela slutade med 3-14 i baken. Liksom flera andra lag skapade Täby gott om chanser men medan de inte resulterade i mål var hemmalaget kliniska.

Första perioden höll Täby emot bra och 1-0 kom först i den 15:e minuten. Tyvärr lyckades hemmalaget gör 2-0 precis före periodpausen, tungt naturligtvis.

I andra perioden tvingades tränare Maimon att ta Timeout efter halva matchen när Thorengruppen hade gjort 5-0. Men det hjälpte inte så mycket utan det stod 9-0 inför sista.

-Vad vill du att jag ska säga, sa Ranja Varli i pausen till SportExpressen Plays kommentator i pausen. Vi kommer ut deras press och skapar chanser men vi gör inga mål.

I den sista perioden fick damerna in 3 mål men Thorengruppen gjorde ändå de tre sista till 14-3.

Bästa poänggörare i Täby:

Michaela Sponiarova - 1p (1 mål + 0 assist)

Anna Peterzén - 1p (1 + 0)

Ranja Varli - 1p (1 + 0)

Det kommer vara få lag som har en chans mot Thorengruppen i årets serie. Pixbo är nog det enda som har möjlighet att ta poäng nör umelaget spelar på det vis de gjort de första omgångarna. 12 mål i snitt framåt och knappt 4 mål bakåt säger det mesta.

Det är bara för damerna att ta nya tag på lördag då Pixbo Wallentam kommer på besök. Matchen spelas i K-Rauta Arena och startar kl 13.30.