TTG

Kvitterat i matchserien!

11 april 2019 10:50
Herr

I en jämn match dör TTG-herrarna länge och väl hade greppet om match. Men två snabba mål inom loppet av sjutton sekunder så skulle Visby IBK vända från 4-5 till 6-5, vilket också skulle bli slutresultatet. - Vi har marginalerna emot oss i den tredje, med ramträffar och Albin som har ett jätte-läge i slutet, konstaterar TTG-tränaren Daniel Jernberg direkt efter matchen.

Det var hemmalaget Visby IBK som satten tonen i den första perioden. Och ett mål föll också i öppningsakten, detta genom Tommy Bolin som via stolpen och Erik Ställ kunde bollen leta sig i nät och 1-0.

Bra spel och kontroll

I den andra så kommer kvitteringen till 1-1 redan i öppningsminuten genom Johannes Övregård, fint förarbete ifrån Daniel Hernandez. Och när sedan Hernandez kan kruta in ledningsmålet fyra minuter senare så hade vi 1-2 på reultattavlan. Hemmalaget skulle kvittera till 2-2 strax efter. Men två mål genom Albin Andersson och Johannes Övregård skulle göra att vi hade ett 2-4-resultat efter två periode. Bra spel så långt och kontroll i andra.

Släkten är värst

Direkt i den tredje så har vi ett gäng ramträffar ifrån ytterliggare mål. Men det är Visby som gör målen, först Wilmer Viinamäki och sedan Kasper Broby fint framspelad av Ville Hirvisuo. Just Hirvisuo som får 2+10 i samband med kvitteringsmålet till 4-4. I power play så kunde Mathias Hagert kruta in nytt ledningsmål till och 4-5. Men.. släkten var värst denna afton! För Adam kimström kunde trycka ditt kvitteringen till 5-5. Och blott sjutton sekunder senare så kom Markus Jovics 6-5 mål som ett berv på posten. Det fanns lägen till kvittering på slutet, den bästa chansen fick Albin Andersson i slutsekunderna. Men Martin Stolt i Visby-kassen kommer upp med en kanonräddning. Det hela slutar 6-5 och vi är tillbaka igen på ruta ett. Nu väntar match tre i Umeå Energi Arena VIND på söndag kl 17:00.

Visby IBK-Team ThorenGruppen SK 6-5 (1-0, 1-4, 4-1) Skotten: 27-26 (12-6, 8-14, 7-6) Målen: 1-0 (08:40) Tommy Bolin (Wilmer Viinamäki), 1-1 (20:50) Johannes Övregård (Daniel Hernandez), 1-2 (24:49) Daniel Hernandez (Hampus Öhgren), 2-2 (25:53) Wilmer Viinamäki (Christoffer Lindberg), 2-3 (32:55) Albin Andersson (Adam Berglund), 2-4 (34:58) Johannes Övregård (Mathias Hagert) PP, 3-4 (44:37) Wilmer Viinamäki (Daniel Ginzalez Palm), 4-4 (47:41) Kasper Broby (Ville Hirvisuo), 4-5 (48:31) Mathias Hagert (Daniel Hernandez) PP, 5-5 (53:37) Adam Kimström (Linus Andersson). 6-5 (53:54) Markus Jovic (Christoffer Lindberg). Utv. min: VIBK: 6+10 min TTG: 2 min Domare: Jonas Ottosson & Patrik Trofast Publik: 1398 i ICA MAXI ARENA