Hudik
HUD

Tillbaka på vinnarspåret efter tennissiffror

18 februari 2019 16:12

Det var länge jämnt och spännande i mötet mot ett Hudik/Björkberg IBK i stort poäng behov. Ett ryck i den tredje vid ställningen 3-3 skulle se till att poängen stannade i Umeå, och stor matchhjälte med Daniel Hernandez med 2+2. Matchen mot H/B slutade tillslut 6-3.

Hemmalaget kom till match med en förlust i baggaget. Och för motståndet stod ett H/B som under 2019 inte tagit en enda poäng. I matchinledningen var det också hemmalaget som tog tag i tackpinnen direkt. Därför kom 0-1-målet som en blixt ifrån klar himmel, när Viktor Borg hittade upp med en boll till en fri Carl Åkersten som inte gjorde några misstag.

Jobbig första period

Och värre blev det efter att Philip Nilsson ordnat fram ett PP för gärsterna minuterna senare. I samma PP kan just Nilsson framspelad av Åkersen göra 0-2. Och uppförsbacka för TTG-herrarna. Det kommer dock en snabb reducering till 1-2 genom Tobias Sikström, framspelad av Hampus Öhgren. Efter reduceringsmålet så eder hemmalaget ut en box play. I spelet fem mot fem kan Victor Öberg trycka dit ett slagskott ifrån distans till 2-2. Men... glädjen blir kort för blott 13 sekunder senare så är det ny ledning för H/B och den gången får en helt fri Jakob Jonsson tid på sig att lägga in 2-3 under Martin Ekstrand. Ett resultat som står sig till periodvilan i en sammantagen jobb period för hemmalaget.

Ställningskrig i andra Den andra är ett enda långt ställningskrig där TTG-herrarna skapar dom få chanser som dyker upp. Ett mål fater också i mittenperioden, och det tillkom efter att Rasmus Andersson fått bollen från Mathias Hagert, och kunde servera Jimmy Risberg som kunde styra in kvitteringen till 3-3.

Poängmaskinen kliver fram I slutperioden vid likaläge 3-3 så kliver poängmaskinen Daniel Hernandez fram. Han gör såväl 4-3, som även 5-3 innan han osjälviskt spelar fram Mathias Hagert som kan sätta punkt för dagen med sitt 6-3 i tom Hudik-mål. En rättvis seger även om H/B bjöd riktigt hårt motstånd, laget mattades dock andra halvan av matchen. Och Team ThorenGruppen SK är därmed tillbaka igen på vinnarspåret.

Team ThorenGruppen SK-Hudik/Björkberg IBK 6-3 (2-3, 1-0, 3-0) Målen: 0-1 (06:31) Carl Åkersten (Viktor Borg), 0-2 (10:00) Philip Nilsson (Carl Åkersten) PP, 1-2 (11:08) Tobias Sikström (Hampus Öhgren), 2-2 (16:45) Victor Öberg (Daniel Hernandez), 2-3 (16:58) Jakob Jonsson (Viktor Jansson), 3-3 (36:54) Jimmy Risberg (Rasmus Andersson), 4-3 (48:51) Daniel Hernandez (Hampus Öhgren), 5-3 (56:59) Daniel Hernandez (Mathias Hagert), 6-3 (59:54) Mathias Hagert (Daniel Hernandez). Skotten: 23-23 (8-8, 5-9, 10-6) Utv min: TTG: 6 min H/B: 2 min Domare: Johan Magnusson & Oskar Johnsson Publik: 252 i Umeå Energi Arena Vind