TTG

Helsingborg segrande i målfest

3 mars 2018 17:10
SSL Herr

Det var öppna spjäll åt båda håll när Helsingborg besegrade Team Thorengruppen under lördagen med klara 9-5. Hemmalaget vände på matchen under andra hålven då man gjorde sju raka mål.

Helsingborg-Team Thorengruppen 9-5 (2-2, 2-3, 5-0)

Mål Helsingborg: Nico Salo, Linus Nordgren, Andreas Lindholm, Jonathan Nilsson 2, Joel von Reis, Petri Hakonen, Fredi Peterson, Daniel Sebek.

Mål Thorengruppen: Daniel Hernandez 2, Jonas Landström, Tobias Bergfors 2.

Det var anfallet i fokus från båda håll när Helsingborg och Thorengruppen drabbade samman. Efter den första perioden var det likaläge mellan lagen på 2-2, innan gästerna kunde göra tre raka mål och rycka fram till en 2-5 ledning. Då trodde många på en något överraskande seger för gästerna, men Thorengruppen föll ihop som ett korthus.

Två snabba reduceringar innan andra perioden var slut var startskottet på Helsingborgs vändning som fullbordades i den tredje perioden då hemmalaget öste in fem mål till. Målkalaset slutade till sist 9-5 för Helsingborg som därmed tog viktiga poäng i slutspelskampen.