FAL

Falun och Galante stormar vidare

3 december 2017 19:10
SSL Herr

Serieledande Falun fortsätter att vinna och Alexander Galante Carlström fortsätter att ösa in mål. På söndagen kom fyra nya fullträffar, när Team Thorengruppen besegrades.

Team Thorengruppen - Falun 5-8 (2-3, 2-1, 1-4)

Mål Thorengruppen: Stefan Lindberg-Dellsand 2, Tobias Bergfors, Rasmus Andersson, Johan Bergstrand

Mål Falun: Alexander Galante Carlström 4, Omar Aldeeb 2, Rasmus Enström, Alexander Hallén

Efter en länge trevande höst har Alexander Galante Carlström växlat upp sitt målskytte. Team Thorengruppen var därför varnade om Faluns sniper inför duons möte på söndagen, men trots det var hemmalaget straffat redan efter tre minuter. Galante skickade då in ledningsbollen för Falun, som dock skulle få slita rejält i Umeå Energi Arena.

Stefan Lindberg-Dellsand och Rasmus Andersson ordnade med varsitt mål en vändning för Thorengruppen. Falun vände visserligen tillbaka innan den första perioden var över, men i andra replikerade Thorengruppen på nytt. Efter att Lindberg-Dellsand utjämnat tog Johan Bergstrand upp tabelljumbon i ny ledning med 4-3.

Då klev Galante fram igen, något som innebar 4-4 inför slutperioden där Falun demonstrerade sin kraft. Lagkapten Rasmus Enström sköt upp Dalalaget i förarsätet efter bara åtta sekunder och en kvart senare var ledningen uppe i fyra bollar. Alexander Galante Carlström hade då hunnit göra sitt fjärde mål för dagen, i vad som blev seger med 5-8. Falun behåller tack vare vinsten förstaplatsen i SSL och har nu tre raka vinster.