FCH

Kohonen sen hjälte för Helsingborg

18 november 2017 18:00
SSL Herr

Trots en tung upphämtning i den tredje perioden, blev det inga poäng för Team Thorengruppen på lördagen. Veteranen Mika Kohonen såg till att med 13 sekunder kvar sätta avgörande 7-6 för Helsingborg, som plockade med sig samtliga tre pinnar ner till Sundets Pärla.

Thorengruppen - Helsingborg 6-7 (1-1,1-3,4-3)

Mål Thorengruppen: Daniel Hernandez, Jakob Arvidsson, Linus Holmgren, Stefan Lindberg-Dellsand, Peter Reinholdt, Adam Berglund

Mål Helsingborg: Jonathan Nilsson, Linus Nordgren, Andreas Lindholm, Petri Hakonen, Mika Kohonen 2, Jonathan Skoglösa

Det var en fartfylld och målglad tillställning publiken i Umeå bjöds på under lördagseftermiddagen. Det var också hemmalaget Team Thorengruppen som fick var först med spräcka nollan drygt åtta minuter in i perioden, innan Helsingsborgs poängligakung Jonathan Nilsson utjämnade till 1-1 mot slutet av den första akten.

Lagen turades om att hitta nät bakom respektive motståndarmålvakt, men efter två spelade perioder hade gästande Helsingborg gått upp till 4-2 och en tvåmålsledning. Period nummer tre skulle bli den mest målrika sådana. Efter ett tidigt reduceringsmål från hemmalagets Linus Holmgren lade bortalaget i en extra växel och stänkte in två baljor inom loppet av 30 sekunder. Trots det, lät Thorengruppen sig inte falla tillbaka och satte istället själva full fart framåt - där först Stefan Lindberg-Dellsand och Peter Reinholdt serverade varandra varsinn gång innan Adam Berglund hängde in 6-6 knappt 12 minuter in i perioden.

Just när mötet såg ut att avgöras i förlängningsspelet klev en viss veteran fram för gästerna. Med bara 13 sekunder kvar hängde Mika Kohonen in 7-6 för Helsingborg, som därmed plockade med sig samtliga tre poäng ner till Skåne.