Söndag
03 Okt 2 matcher
Lördag
09 Okt 1 match
Söndag
10 Okt 1 match
Fredag
22 Okt 1 match
Söndag
24 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 2 matcher
Söndag
07 Nov 2 matcher
Fredag
12 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 2 matcher
Onsdag
17 Nov 1 match
Torsdag
25 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 1 match
Söndag
19 Dec 1 match
Måndag
27 Dec 1 match
Onsdag
29 Dec 2 matcher
Torsdag
06 Jan 2 matcher
Lördag
08 Jan 1 match
Söndag
09 Jan 1 match
Söndag
16 Jan 1 match
Fredag
21 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 2 matcher

Viström taggad inför bortaturné

11 november 2021 11:00

Svenska cupen-seger i lördags. Nu väntar Warberg och Lund på bortaplan i SSL i sista matcherna före VM-uppehållet för Thorengruppen. -Det är alltid kul att åka i väg och det ska bli kul att möta båda lagen, säger Maja Viström.


Julen är 1,5 månad bort. Men för 20-åriga Maja Viström är hela innebandylivet som en enda ”Lilla Julafton” just nu.

Hon var med och sköt hem svenska cupen i lördags och följde sedan upp med SSL-seger mot Karlstad av bara farten. Efter helgens två matcher väntar VM-debut på hemmaplan med Sverige – och när Thorengruppen sedan återvänder till vardagen efter VM väntar en ny fest – första matchen i Thoren Arena den 12 december mot Falun.

-Vi längtar jättemycket efter den nya arenan. När vi mötte Karlstad hemma så pratade vi lite om att det var sista hemmamatchen i Umeå Energi Arena. Det ska verkligen bli hur kul som helst att få börja spela i Thoren Arena efter VM, säger Maja som med svenska cupen-guldet säkrade den första stora titeln den här säsongen.

-Ja, det är alltid roligt att vinna titlar och det här var ju den första stora titeln den här säsongen, även om vi vunnit DM tidigare.

I helgen väntar en bortaturné i södra Sverige där Thorengruppen ställs mot tabellåttan Warberg på fredag kväll och nästjumbon Lund på lördag.

-Warberg har ett bra lag med skickliga spelare som Sandra Hawerman och Andrea Envall. Det gäller att vi håller koll så att de inte får farliga spelvändningar, säger Maja vars Thorengruppen har maximala 24 poäng på 8 matcher och ämnar förlänga den vinstsviten i helgen.

-Det ska bli kul att möta Lund också. Vi tycker om att möta lag som spelar man-man. Lund har ett ungt lag som dock fått lite mer rutin, så vi ser fram emot att möta dem också.

Fotnot: Åtta Thorengruppenspelare är uttagna till VM 27 november-5 december i Uppsala. Kvintetten Cornelia Fjellstedt, Emelie Wibron, Maja Viström, Sandra Boric Svärd och Sofia Joelsson representerar Sverige och trion My Kippilä, Oona Kauppi och Veera Kauppi återfinns i Finlands VM-trupp.