Söndag
11 Feb 2 matcher
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Tisdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match

Viström taggad inför bortaturné

11 november 2021 11:00

Svenska cupen-seger i lördags. Nu väntar Warberg och Lund på bortaplan i SSL i sista matcherna före VM-uppehållet för Thorengruppen. -Det är alltid kul att åka i väg och det ska bli kul att möta båda lagen, säger Maja Viström.


Julen är 1,5 månad bort. Men för 20-åriga Maja Viström är hela innebandylivet som en enda ”Lilla Julafton” just nu.

Hon var med och sköt hem svenska cupen i lördags och följde sedan upp med SSL-seger mot Karlstad av bara farten. Efter helgens två matcher väntar VM-debut på hemmaplan med Sverige – och när Thorengruppen sedan återvänder till vardagen efter VM väntar en ny fest – första matchen i Thoren Arena den 12 december mot Falun.

-Vi längtar jättemycket efter den nya arenan. När vi mötte Karlstad hemma så pratade vi lite om att det var sista hemmamatchen i Umeå Energi Arena. Det ska verkligen bli hur kul som helst att få börja spela i Thoren Arena efter VM, säger Maja som med svenska cupen-guldet säkrade den första stora titeln den här säsongen.

-Ja, det är alltid roligt att vinna titlar och det här var ju den första stora titeln den här säsongen, även om vi vunnit DM tidigare.

I helgen väntar en bortaturné i södra Sverige där Thorengruppen ställs mot tabellåttan Warberg på fredag kväll och nästjumbon Lund på lördag.

-Warberg har ett bra lag med skickliga spelare som Sandra Hawerman och Andrea Envall. Det gäller att vi håller koll så att de inte får farliga spelvändningar, säger Maja vars Thorengruppen har maximala 24 poäng på 8 matcher och ämnar förlänga den vinstsviten i helgen.

-Det ska bli kul att möta Lund också. Vi tycker om att möta lag som spelar man-man. Lund har ett ungt lag som dock fått lite mer rutin, så vi ser fram emot att möta dem också.

Fotnot: Åtta Thorengruppenspelare är uttagna till VM 27 november-5 december i Uppsala. Kvintetten Cornelia Fjellstedt, Emelie Wibron, Maja Viström, Sandra Boric Svärd och Sofia Joelsson representerar Sverige och trion My Kippilä, Oona Kauppi och Veera Kauppi återfinns i Finlands VM-trupp.