05 Apr 1 match
07 Apr 1 match

Säker vinst mot Karlstad

7 november 2021 19:20

Under söndagen möttes Team Thorengruppen och Karlstad IBF för tredje gången på mindre än en månad. Till skillnad från denna SSL-match tillhörde de tidigare Svenska Cupen, men utfallet blev detsamma; vinst för TTG.

Moa Johansson inledde matchen i Umeå Energi Arena med att göra 1-0 när klockan slog 2.13. Myra Aggestål följde upp med 2-0. Karlstad reducerade, men Sofia Joelsson kunde minuter senare göra 3-1.

Andra perioden inleddes med 4-1 från Joelsson. 9.03 gjorde Karlstad 4-2, men efter det kunde TTG dra ifrån. Oona Kauppi gjorde 5-2, följt av mål från både My Kippilä och Emelie Wibron innan perioden var slut.

Redan 18 sekunder in i tredje gjorde Oona Kauppi 8-2. Drygt två minuter senare var hon framme igen och gjorde ytterligare ett mål. Karlstad reducerade till 9-3 och efter tio minuter kunde Sofia Joelsson göra sitt tredje mål för matchen. Karlstad fick in ett sista mål och med 16 sekunder kvar av matchen satte Maja Viström punkt och gjorde 11-4.

Highlights från matchen går att se här.

Målskyttar TTG: Sofia Joelsson 3, Oona Kauppi 3, Emelie Wibron, My Kippilä, Maja Viström, Myra Aggestål, Moa Johansson

Team Thorengruppen - Karlstad IBF: 11-4