21 Apr 1 match

Heroisk insats och vändning av herrarna

17 februari 2021 08:30

Serietvåan Kalmarsund kom på besök till Umeå.

Det skulle visa sig bli en oerhört spännande match i Umeå Energi Arena Vatten under tisdagskvällen. Efter 50 spelade minuter hade Kalmarsund tagit ledningen och utökat den till hela 1-5. Hemmalagets John Stiglund hade till och med räddat en straff och det var nog inte många i TV-sofforna som trodde på en vändning för hemmalaget (TTG:s mål av Måns Höglin).

Men Team Thorengruppen hade bestämt sig. 24 sekunder efter 1-5 började laget upphämtningen genom Daniel Hernandez och 14:14 in i den tredje perioden kunde Jim Johansson sätta 3-5 i powerplay och skapa spänning. Med tre minuter och fyra sekunder kvar av fulltid kunde Jonas Svahn sätta 4-5 och nu var vändningen nära, men skulle TTG hinna?

Time-out bortalaget och nu väntade nervösa minuter för båda lagen i kampen om segern eller kvittering. Med 18 sekunder kvar kunde Team Thorengruppen till slut få sin kvittering genom ett nytt Hernandez-mål och vändningen var nu ett faktum. TTG:s otrolig kväll skulle dock inte sluta vid ett vunnet poäng utan i förläningen kunde Hernandez, igen, se till att två poäng stannade i Umeå och hos TTG med sitt 6-5 mål.

Målskyttar TTG: Daniel Hernandez 3, Måns Höglin, Jim Johansson, Jonas Svahn.

Team Thorengruppen - Kalmarsund 6-5 eft. förl. (Skott: 29-28)