Lördag
22 Sep 1 match
Tisdag
02 Okt 1 match
Söndag
07 Okt 1 match
Lördag
13 Okt 1 match
Söndag
28 Okt 1 match
Lördag
03 Nov 1 match
Söndag
11 Nov 1 match
Torsdag
15 Nov 1 match
Lördag
17 Nov 1 match
Söndag
25 Nov 1 match
Lördag
15 Dec 1 match
Söndag
06 Jan 1 match
Lördag
12 Jan 1 match
Söndag
20 Jan 1 match
Söndag
27 Jan 1 match
Söndag
10 Feb 1 match
Lördag
16 Feb 1 match
Söndag
24 Feb 1 match
Tisdag
26 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match

Carl Wadsten till TTG: "Väldigt inspirerad"

13 april 2018 17:39
Silly Season

#ibsilly är i full gång. Nu kan Team ThorenGruppen SK presentera nästa nyförvärv. Detta i form av Carl Wadsten som närmast kommer från Granlo BK. – Det känns jättebra och nu ska jag ta nästa steg i min utveckling, säger 19-åringen.


Tidigare i dag presenterade vi William Rikner från Granlo BK. Nu är det Carl Wadstens tur. Och ingen kvällen är slut kommer ännu ett nyförvärv att vara presenterat. Backen Carl Wadsten är född -98 och rightare. För någon vecka sedan var han på besök i Umeå där han fick ett gott intryck.

– Det var jättetrevligt. Umeå är en fin stad och inte minst en bra studentstad. Vi fick besöka universitetet och vårt kommande gym bland annat vilket kändes väldigt inspirerande. Dessutom finns det ju många fina innebandyhallar - så förutsättningarna är verkligen bra för att utvecklas, säger Wadsten.

Han kommer närmast från spel i Allsvenskan med Granlo och dessförrinnan IBK Sundsvall i division I. I AS gjorde han 4 mål och 2 assist medan han smällt in 23 poäng på 38 division I-matcher.

– Har legat i botten av tabellen nu tre år i rad så det ska bli kul att få tillhöra ett topplag. Även om vi åkte ur förra säsongen så var det nog min roligaste säsong hittills. Det märktes att det var betydligt roligare matcher och högre tempo, säger Wadsten, som nu blickar fram mot en ännu tuffare Allsvenskan kommande säsong.

– Det blir nog den bästa på länge och det känns väldigt inspirerande. Det känns som att serien blir mycket bättre. Det ser riktigt roligt ut och det blir många toppmatcher, konstaterar han.

Han beskriver sig själv som en tvåvägsback som gärna fyller på i offensiven.

– Jag skulle säga att jag är starkast defensivt. Jag är hårt jobbande och försöker också vara en spelande back. Fick väl inte riktigt till det här på slutet men jag hoppas våga släppa loss lite mer nu nästa säsong, säger han.

Omgivningen beskriver Wadsten som en kille som kan gå hur långt som helst "bara han bestämmer sig".

– Det handlar väl om att inte leva på talang utan att jobba riktigt hårt utanför också. Det är väl fysiken jag behöver förbättra mestadels. Jag siktar riktigt högt i alla fall och tror att TTG blir en bra miljö för mig, säger han.

Sportchefen Janne Lundquist säger följande om Wadsten.

– En väldigt spännande spelartyp som vi mer än gärna tar in i vårt lag. Wadsten är en modern spelare som har riktigt skyhög potential. Han kan bli hur bra som helst. Han är en mogen, avslappnad kille som jag hoppas och tror att "Dille" (Jernberg) kan få ut det mesta av, säger Lundquist.