Söndag
11 Feb 2 matcher
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Tisdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match

Historisk Wibron redo för återstart

21 oktober 2021 18:15

Emelie Wibron blev historisk under uppehållet som första dam att göra 100 mål i landslagströjan. Vi tog några ord med Wibron inför återstarten av serien på fredag kväll och inför svenska cupen-semifinalen mot Karlstad på måndag.


Hur känns det att vara historisk i landslaget med 101 mål?

-Det var väl en kul grej, speciellt när det vara så nära inför helgen. Inför sista matchen mot Finland var det några som påpekade att jag stod på 99 så då var det skönt att göra några mål och komma upp till hundra.

Anna Wijk har gjort flest poäng (196) i landslagshistorien. Du har gjort 176 (101+75). Är målet att ta även poängrekordet nu?

-Det kanske blir tajt den här säsongen, men det är ingen omöjlighet. Jag hoppas göra några fler poäng i landslagströjan.

Thorengruppen är nu historiskt på båda sidor Kvarken. Du har gjort flest mål i Sverige och Vera Kauppi har gjort flest mål i Finland. En hyfsad kvalitetsmarkör?

-Exakt, det är bra för Thorén!

Ni har gjort tvåsiffrigt med Thorengruppen i alla SSL-matcher hittills. Vad säger du om er säsongsöppning?

-Vi har startat riktigt bra och att vi gjort så många mål framåt är ju ett kvitto på det, även om vi i många matcher känt att vi haft delar i spelet vi kunnat göra ännu bättre.

Vad har funkat bra i ert spel?

-Vi har fått bra effekt direkt av vårt nya spelsystem. Vi har satt hög press och vunnit grymt många bollar, det har lett till många mål men vi kan få ännu mer utdelning av alla bollvinster. Sedan är det ju också så att vi har grymt bra spelare i laget så när vi går in 100 procent i 60 minuter är vi svåra att stå emot.

På fredag kväll möter ni Malmö på bortaplan i SSL. Tankar inför det mötet?

-Framförallt ska det bli kul att spela match med klubblaget igen. Vi hade tuffa matcher mot Malmö i SM-kvartsfinalserien i fjol då de spelade fysiskt i försvaret och var bra i sitt eget anfallsspel. Jag hoppas att det blir något liknande nu så att det blir en utmaning.

Ni vann första semifinalen mot Karlstad i svenska cupen med 10-0. Hur går tankarna inför semifinalreturen i Umeå på måndag?

-Det blir också kul. Karlstad har startat serien väldigt bra och det kommer krävas en bra insats av oss nu. Det är ett roligt system i svenska cupen så vi kan ju inte luta oss tillbaka utan måste ju vinna även den här matchen.