21 Apr 1 match

Herrarna med andra poängen för säsongen

16 november 2020 08:00

En tuff inledning av serien har speglat herrarnas säsong hittills. Trots många bra prestationer har laget inte tagit mer än ett poäng - förrän söndagens match.

Team Thorengruppen skulle få en smakstart i mötet mot Helsingborg på hemmaplan under söndagen. Redan i första bytet var höstens nyförvärv Michael Schiess framme och kunde peta in 1-0. Knappa en minut senare skulle även Måns Höglin sätta 2-0. Trots en kvittering för bortalaget skulle Adam Lidgren göra 3-1 (assisterad av en comebackande Adam Berglund) innan periodens slut.

För fjärde gången hittills denna säsong skulle Hampus Öhgren göra mål på straff i början av den andra perioden. En tidigare reducering skulle innebära 3-2 men med Öhgrens mål och ett mål för bortalaget skulle den andra perioden sluta 4-3 till hemmalaget.

Gästerna skulle visa sig komma ut taggade den till den tredje perioden. Två mål på mindre än sju minuter innebar ledning 4-5 för Helsingborg och för Team Thorengruppen ett underläge för första gången i matchen. Den så viktiga kvitteringen skulle 11:49 göras av Tobias Bergfors i powerplay för hemmalaget. Målet skulle visa sig vara det sista efter både fulltid och förlängning, nu väntade sudden death-straffar. En bra Helsingborg-straff och en miss från Hampus Öhgren innebar istället två poäng för bortalaget och en andra för säsongen för Team Thorengruppen.

Målskyttar TTG: Michael Schiess, Måns Höglin, Adam Lidgren, Hampus Öhgren, Tobias Bergfors.

Team Thorengruppen - Helsingborg 4-5 ef. straffar (Skott: 30-25)