Lördag
16 Nov 1 match
Söndag
24 Nov 1 match
Söndag
01 Dec 1 match
Lördag
14 Dec 1 match
Söndag
22 Dec 1 match
Söndag
12 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Lördag
07 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match

”Vi har verkligen gått för det i år”

23 mars 2020 15:00

SSL-avancemanget blev säkrat i fredags då Svenska Innebandyförbundet fastställde att lagen som vann respektive allsvenska skulle flyttas upp. För herrarna innebär det att laget nästa säsong spelar i SSL. Läs vad både Daniel Jernberg, huvudtränare, och Victor Öberg, lagkapten, säger om saken.


Daniel Jernberg klev in i tränarbåset under SSL-säsongen 2017/18 och stannade kvar när laget åkte ur SSL. Nu har han lyckats med sin målsättning – att ta Team Thorengruppen tillbaka till högsta serien.

-> Vi hade helst spelat om det men jag tycker absolut det är rättvist och ett kvitto på att det vi gjort burit frukt, säger han.

Senast Thorengruppen var uppe i SSL så försökte Daniel ”Dille” Jernberg rädda klubben kvar då han klev in som tränare ungefär halvvägs in i säsongen. Laget åkte ur SSL men satte direkt som målsättning att ta sig tillbaka. Efter två raka seriesegrar är nu avancemanget ett faktum – om än på ett udda sätt i dessa Coronatider.

-> Det känns lite surrealistiskt och vi helst spelat oss upp för att visa att vi klarar av det på egen hand. Men jag tycker absolut det är välförtjänt, den här säsongen har vi bara förlorat en match på ordinarie tid. Sen jag kom in så har vi lagt stor vikt vid fysträningen. Vår fystränare Viktor Bengtsson har gjort ett jättejobb och grabbarna har anammat allt. VI började spela mer offensivt redan förra säsongen men i år har vi utvecklat det och verkligen gått för det. Det var också mitt mål när jag hoppade på detta, att när vi tar oss tillbaka till SSL så ska vi ha ett spel som gör att vi klarar av att hävda oss.

Hur känns det känslomässigt att ha lyckats med sitt uppdrag?

-> Bra så klart. Det är ett kvitto att det vi gjort burit frukt och sedan har ju jag ett hjärta för föreningen så jag är ju glad att vi lyckats med det ur den aspekten också. Nu känns det också som det är mycket positivt som händer. Vi går upp till SSL, spaden är i backen på hallbygget och vi har lyckats värva över Svahn från Dalen, säger Team Thorengruppens tränare Daniel ”Dille” Jernberg.

Han var med och åkte ur SSL 2018. Två säsonger senare är lagkaptenen Victor Öberg med om att gå upp till SSL igen.

-> Vi har visat två år i rad att vi inte ska vara i allsvenskan, nu är det upp till oss att bevisa att vi ska vara i SSL, säger han.

Victor Öberg är en riktig Thorengruppenveteran som upplevt det mesta i klubben. Han kom till klubben 2007 och har frånsett ett kortare gästspel i IBK Dalen varit kvar i Thorengruppen hela karriären. Men att bli klara för SSL i kostym var något nytt…

-> Ja, det är lite konstigt. Det känns mest som en lättnad att förbundet tog det mest logiska alternativet under omständigheterna. Det har blivit två raka seriesegrar i norra allsvenskan för Thorengruppen, som tack vare årets serieseger får kliva upp till finrummet igen. Det känns som att vi är värda det här. Många kommer säkert säga att det var tur att vi gick upp men det är inte alls oförtjänt.

Vad är nycklarna till att ni vunnit serien två år i rad?

-> Utan att ha någon större insikt i vad alla andra lag gör så känner jag mig ganska trygg i att vi tränar mest och bäst. Av de allsvenska lag vi har mött så bedriver vi den mest SSL-mässiga verksamheten. Sedan har vi utöver det också haft en väldigt bra sammanhållning under de här två åren i allsvenskan.