19 Apr 1 match
21 Apr 1 match

SEGER MOT GGIK

29 oktober 2018 10:20

TTG-herrarna är tillbaka på vinnarspåret efter 7-4-seger hemma på Umeå Energi Arena VIND mot Gävle GIK under söndagen. Premiär målskytt i TTG-tröjan i matchen blev Jimmy Risberg framspelad av planens lilla gigant Mathias Hagert. Tåget är i rullning igen...

Det börja bra och 3-0 på resultattavlan redan efter knappa fem minuter in i den första perioden, efter två gånger Albin Andersson och PP-mål signerat Mathias Hagert(1+2). Den Fd TTG-spelare Wiktor Johannesson kunde sedan reducera med sitt 3-1, innan det skulle rasla i nätmaskorna igen bakom Hampus Bodin i GGIK-kassen. Först genom Jimmy Risberg(hans första seriemål i TTG-tröjan) och 4-1, och precis innan periodvila kunde Simon Sundström även trycka 5-1-målet. Ledning med 5-1 efter första perioden och så långt allt frid och fröjd.

Scenförändirng i andra

I den andra perioden så byter spelbilden karaktären ifrån den första. Om TTG-herrarna hade full kontroll på händelserna i den första, så skulle gästerna ha betydligt mer att säga till om i mittenperioden. Och det skulle inte bara komma ett, utan tre mål skulle gästerna sätta bakom Erik Ställ i TTG-målet och 5-4 på tavlan, vi hade plötsligt nerv inför den tredje.

Misstag blir matchavgörande

I den tredje står matchen och väger, även om hemmalaget har spelövertaget och bra kontroll. Målet som skall visa sig bli matchavgörande uppkommer efter att Adam Hansson stressat fram ett bolltapp från Oskar Strand-Söderholm, bollen hamnar hos Simon Sundström som kan sätta sitt andra för dagen och 6-4. Ett mål till skall falla denna afton, och det är Daniel Hernandez som framspelad av Markus Lindström får gott om tid att trycka dit sjuan. Matchen slutar 7-4 efter 31-21 i skott och TTG-herrarna är därmed åter tillbaka på vinnarspåret igen.

Team ThorenGruppen-Gävle GIK 7-4 (5-1, 0-3, 2-0) Skotten: 31-21 (15-7, 5-6, 11-8) Målen: 1-0 02:31 Albin Andersson(Mathias Hagert), 2-0 04:26 Mathias Hagert(Daniel Hernandez) PP, 3-0 05:14 Albin Andersson(Jimmy Risberg), 3-1 14:10 Wiktor Johannesson(Alexander Larsson), 4-1 15:42 Jimmy Risberg(Mathias Hagert), 5-1 19:18 Simon Sundström(Adam Hansson), 5-2 20:41 Alex Schröder(Anton Arvidsson), 5-3 25:35 Alexander Larsson(Nicklas Gustafsson), 5-4 26:48 Rasmus Arvidsson(Anton Arvidsson), 6-4 46:42 Simon Sundström(Adam Hansson), 7-4 57:26 Daniel Hernandez(Markus Lindström). Utvisningsminuter: TTG:- GGIK:4 Domare: Peter Jaeger & Måns Löfgren Publik: 352 på Umeå Energi Arena VIND