Söndag
11 Feb 2 matcher
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Tisdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match

Höglin inför Falun borta: "Årets tuffaste match"

5 februari 2022 10:00

Under lördagen ställs Team Thorengruppen mot regerande svenska mästarna IBF Falun på bortaplan. Måns Höglin ser matchen som en av säsongens tuffaste och ser fram emot utmaningen.


Team Thorengruppen avslutade föregående vecka och inledde nuvarande med hemmamatcher mot IK Sirius IBK och FBC Kalmarsund. Den förstnämnda resulterade i vinst men mot Kalmarsund räckte det inte hela vägen. Måns Höglin, som stod för två mål i Kalmarsund-matchen, menar att en del går att ta med därifrån.

-Jag tycker vi tar med oss första perioden där vi följer våran gameplan och skapar många chanser, säger Höglin. Även specialteams såg bra ut.

Nu vankas match mot topplaget och regerande svenska mästarna IBF Falun. I nuläget ligger de tvåa i den fortsatt jämna serietabellen. Sist TTG tog sig an laget slutade det 5-8 till Falun i Umeå Energi Arena och denna gång är det därmed på bortaplan det ska avgöras.

-Falun borta är väl kanske årets på förhand tuffaste match, så det blir en rolig och väldigt tuff utmaning, säger Måns.

För att kunna åka hem från matchen med tre poäng menar Måns att TTG måste följa sin gameplan och göra jobbet i 60 minuter.

-Då kan vi verkligen utmana dem. Det visade vi på hemmaplan när vi var väldigt nära att ta poäng. Man brukar inte få så många lägen mot ett lag som Falun så det blir också viktigt att sätta chanserna när vi får dem.

I nuläget krigar Team Thoren för att säkra en plats i slutspelet. Nyckeln för att ta sig dit menar Måns är ödmjukhet och att göra det hårda jobbet varje match.

-Det har gjort att vi befinner oss där vi är just nu. När vi har tappat det lite har vi blivit straffade direkt, men när vi spelar som vi ska och kan så har vi visat hur bra vi är.

Matchen spelas 16.00 under lördagen och går att se på Sportexpressen Play.