Söndag
11 Feb 2 matcher
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Tisdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match

Juni Söderqvist klar för Team ThorenGruppen

30 mars 2022 11:00

Hon är en offensiv back som gärna tar för sig ute på planen. Nu har RIG Umeås Juni Söderqvist skrivit på ett tvåårskontrakt med Team ThorenGruppen. -Hon kan redan första året kliva in i SSL och ta stor plats, säger sportchef Jocke Sjöström.


Juni Söderqvist kommer från Almunge utanför Uppsala och flyttade till Umeå för att gå på Riksinnebandygymnasiet. Nu är det snart dags för studenten efter tre lärorika år på RIG. -Jag flyttade ju hemifrån när jag var 16 och har lärt mig kombinera mitt eget liv och innebandyn och mognat som person och i mitt beslutsfattande under de här åren. Som spelare har jag utvecklat fysik, teknik, spelförståelse, ja, allt. Sen har det varit lite tråkigt att vi missade viktiga matcher med coronan. Det här är första säsongen under mina år på RIG som vi spelar en hel säsong, säger Juni som noterades för 19 poäng på 17 matcher i allsvenskan norra i vinter.

RIG Umeå ska snart spela en avgörande play-off-match till Innebandyfesten och förhoppningen är att få avsluta tiden på Riksinnebandygymnasiet på bästa sätt. Efter sommaren väntar sedan en ny utmaning för Juni – som skrivit på ett tvåårskontrakt med Team ThorenGruppen med start till hösten. -Det stod mellan två klubbar men Thoren drog längsta strået, säger Juni och berättar varför hon valt spel i de regerande svenska mästarna.

-Jag trivs i Umeå som stad och ThorenGruppen har några av världens bästa spelare och en utvecklande träningsmiljö. Sedan är hela verksamheten och organisationen runtomkring laget proffsig med många som brinner för föreningen och för spelarna, säger Juni som har följande målsättning när hon blickar mot säsongen 2022/23.

-Jag vill etablera mitt spel i SSL till att börja med. Det kommer vara lite tuffare fysiskt, både farten och i närkamperna, men jag hoppas jag snabbt kan anpassa mig.

Sportchefen Jocke Sjöström ser fram emot att få in den offensivskickliga backen Juni Söderqvist i truppen. -Juni är en snabb och aggressiv back som vill spela bollen framåt och vara kreativ. I vårt offensiva och fartfyllda spel har hon alla möjligheter att utvecklas till stjärnback i framtiden.