Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 1 match

"Det är viktigt att vi fortsätter att vilja bli en träning bättre, inte bara en träning äldre"

5 mars 2020 10:16

För damerna har sex raka vinster inneburit och mer jämna insatser gett laget en andraplats i Allsvenskan Norra. På lördag väntar Sundsvall i en kamp att säkra kvalplats till SSL. Läs vad tränare Christoffer Suominen säger om hur laget har vuxit och tagit ansvar, blandade resultat och varför innebandy-Umeå bör sluta upp bakom laget.


Klara för kval till SSL om ni segrar i helgen mot Sundsvall. Dessutom har ni vunnit sex raka matcher. Varför har ni gått starkt efter nyår?

-> Det finns givetvis flera olika parametrar som man bör titta på fram för att svara på din fråga. Rent spelmässigt så ha vi arbetat in grunder i både beteenden och taktisk medvetenhet, vilket bidragit. Vi har vi fått spela ihop oss mer vilket skapat trygghet i formationerna. Sedan har gruppen tagit kliv framåt och tagit stort ansvar för att fortsätta ta processen vidare. Vi har en hel del kvar att putsa på men känslan är att vi är på rätt väg.

Hur har säsongen varit i sin helhet hittills? Just nu ligger ni på en andraplats men ni så väl har lett serien som legat fyra.

-> Alla säsonger är unika och denna är inget undantag. Resultatmässigt både upp och ner, vi känner att prestationerna i matcherna varit något ojämna. Spelmässigt har vi tagit steg hela säsongen och förhoppningsvis kan vi fortsätta med det under sista delen också.
Kulturmässigt så finns det flertalet uppsidor. Spelarna har arbetat oerhört ambitiöst och målmedvetet under hela processen, även när resultaten inte gått vår väg vilket givetvis är beundransvärt. Vi har skapat en god läromiljö i vår dagliga verksamhet, där spelare utvecklas som innebandyspelare och växer som människor. Det är viktigt att vi fortsätter att vilja bli en träning bättre, inte bara en träning äldre.

Sundsvall väntar alltså hemma i helgen i seriens sista hemmamatch. Vad kan publiken vänta sig?

-> Publiken kan förvänta sig en välspelad match mellan två bra lag. Sundsvall har gjort det riktigt bra under säsongen, har flertalet duktiga spelare, men också ett starkt kollektiv. Dessutom så vann de mot oss sist, så vi förväntar oss riktigt tufft motstånd på lördag.

Slutligen, kvalet närmar sig som sagt med stormsteg. Varför ska innebandy-Umeå sluta upp bakom Thorengruppen i de återstående matcherna och i kvalet?

-> Ja, men precis därför bör publiken sluta upp bakom oss. Vi är i sista delen av säsongen, matcherna betyder mycket och vi behöver allt stöd från publiken. De kan vara vår sjätte spelare i dessa matcher, så vore fantastiskt roligt om vi kunde locka mer publik på slutet.