19 Apr 1 match
21 Apr 1 match

Vidare till final i Svenska Cupen

26 oktober 2021 09:00

Team Thorengruppen fick besök av Karlstad IBK för den andra delen i semifinalen av Svenska Cupen. En målrik match resulterade i 11-3 till TTG, vilket innebär kvalificering och en finalplats.

Den första perioden i Umeå Energi Arena inleddes med ett mål från Nora Parkle. Minuter senare kunde Karlstad kvittera, men resten av perioden höll TTG ett stadigt grepp om. 10.01 kom 2-1 från Oona Kauppi, följt av 3-1 från Emelie Wibron. My Kippilä kunde under slutminuten få in ett sista mål, vilket tog ställningen till 4-1 inför andra.

Det började med en liten uppförsbacke när startsignalen för den andra perioden ringt. Karlstad fick in både ett och två mål, men 11.48 gjorde Emelie Wibron 5-3. Detta satte punkt för Karlstads målsvit för resten av matchen. Sofia Joelsson stod för 6-3 och med 8 sekunder kvar av perioden gjorde Jonna Stenvall 7-3.

Nellie Öhgren hade kontrollen över inledningen av den tredje perioden och gjorde ett hattrick inom loppet av sju minuter. Ställningen var då 10-3 innan Mathilda Ekenlinde kunde göra 11-3 och matchens sista mål.

Målskyttar TTG: Nellie Öhgren 3, Emelie Wibron 2, Jonna Stenvall, Mathilda Ekenlinde, Nora Parkle, Oona Kauppi, Sofia Joelsson, My Kippilä

Team Thorengruppen - Karlstad IBK 11-3