Söndag
11 Feb 2 matcher
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Tisdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match

Jernberg och Strandberg tränar damlaget 2022/2023

17 september 2022 10:59

Daniel Jernberg fortsätter som huvudtränare och Peter "Ankan" Strandberg kliver in som assisterande. Där har ni tränarduon som ska lotsa Thorengruppen mot nya framgångar den här säsongen.


Thorengruppen vann både SM-guld och svenska cupen under Daniel "Dille" Jernbergs första säsong med damlaget. Det är svårt att göra det så mycket bättre resultatmässigt, men "Dille" ser framförallt fram emot en VM-fri säsong (både för A-landslaget och U19-landslaget) som bjuder på lite mer kontinuitet träningsmässigt.

  • Under hösten var det så mycket matcher och läger med svenska cupen, VM och U19-VM så vi knappt hann träna. Vi hade bara tio-elva pass före jul där alla var på plats, så det finns mycket grejer vi kan jobba med som vi inte hann med i fjol, säger han. Den här säsongen får han Peter "Ankan" Strandberg som assisterande tränare. Ankan var en sniper av rang under sin aktiva karriär på 90-talet i Umeå IBK/City och har därefter rejält med tränarerfarenhet. Hans senaste senioruppdrag var 2008-10 då han tränade Umeå Citys herrar. Därefter han coachat Umeå Citys F04:or i tolv år, fram till i våras, och han är även förbundskapten för F05:ornas länslag.
  • Det känns skitbra att Ankan kommer in. Han har hållit på i över 30 år så han har en del erfarenhet i bagaget men framförallt är han en väldigt stabil människa som står med fötterna på jorden och är extremt bra med människor. Han är positiv och tillför energi, säger Dille. Den nye assisterande tränaren är laddad på sitt nya uppdrag. Han hade först tänkt ta ett sabbatsår men ändrade sig när han fick en konkret förfrågan från de svenska mästarna.
  • Det känns helt fantastiskt, jag trodde inte att jag skulle hamna i ett lag av den här kalibern, säger Ankan och utvecklar:
  • Det känns skithäftigt att få uppleva ett sånt här lag på första parkett och få omge sig med så många fantastiska spelare. Dessutom behöver jag inte lämna Umeå för det och det känns ju tämligen unikt. Thorengruppens tränarduo känner varandra bra sedan tidigare. Ankan var tränare för Dille under tiden i Umeå City och därefter har de regelbunden kontakt genom Citys ungdomsverksamhet. SSL drar i gång på söndag och Dille är nöjd med Thorengruppens lagbygge.
  • Det är dumt att klaga när vi har så många världsstjärnor i laget, mixat med en hel del yngre, lovande spelare som har alla förutsättningar att bli världsstjärnor i framtiden, säger Dille. Thorengruppens sportchef Jocke Sjöström kommenterar tränarduon:
  • Det känns otroligt bra. Vi får en högklassig tränarduo. Dille ledde oss till SM-guld redan ifjol och är erfaren, noggrann, kompetent och dedikerad. Ankan var tidigt med i bilden men vi valde först att backa när han ville ta ett sabbatsår från innebandyn. Vi är glada över att han ändrade sig. Han extremt sympatiskt och med sitt ledarskap kommer han öka trivseln bland både spelare och ledare i laget. Han kommer bidra med rutin, kunnande och energi till gruppen, säger Jocke.