21 Apr 1 match

Damerna med tre raka segrar

25 januari 2021 08:30

Det nya året har börjat bra även för damerna, som tagit 8 av 9 poäng.

Det skulle inte vara något snack i årets första match för damerna på hemmaplan mot IBF Falun. På Umeå Energi Arena den 6 januari skulle laget leda från start till mål och de två tvåmålsskyttarna Clara Forssén och Ellinor Berling skulle visa vägen i 7-1 segern.

Målskyttar TTG: Clara Forssén 2, Ellinor Berling 2, Amanda Delgado Johansson, Moa Johansson, Oona Kauppi.

Highlights!

Team Thorengruppen - IBF Falun 7-1 (Skott: 20-18)

I säsongens mest målsnåla match skulle endast tre fullträffar göras. Efter en mållös första del skulle Sandra Svärd och Amanda Delgado Johansson ge dagens bortalag Team Thorengruppen en stadig ledning inför period tre. Trots ett tidigt mål av Oona Kauppi efter endast 40 sekunder skulle matchen inte innehålla fler fullträffar, slutresultatet skrev till 0-3.

Målskyttar TTG: Sandra Svärd, Amanda Delgado Johansson, Oona Kauppi.

Highlights!

Jönköpings IK - Team Thorengruppen 0-3 (Skott: 16-25)

Med Tilde Hållstam tillbaka efter en lång tids skada och Veera Kauppi skulle hemmalaget Team Thorengruppen få tillbaka två duktiga spelare inför mötet med Västerås Rönnby. Ett tidigt ledningsmål av Myra Aggestål skulle kvitteras innan periodens slut. Med ett 1-2 mål skulle bortalaget nu i den andra perioden vara i förarsätet. Maja Viström skulle däremot kvittera den ledning med endast fem sekunder kvar av perioden.

De sista 20 minutrarna var som upplagd för dramatik. Med mindre än sju minuter kvar skulle Västerås Rönnby bryta dödläget och få ett viktigt ledningsmål. Dessvärre för bortalaget kunde Aggestål igen vara tillbaka i målprotokollet och göra 3-3 vilket visade sig skulle bli det sista efter 60 spelade minuter. 03:08 skulle matchen avgöras i förlängningen, nu genom Oona Kauppi och två poäng skulle säkras av Team Thorengruppen.

Målskyttar TTG: Myra Aggestål 2, Maja Viström, Oona Kauppi.