Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

"Vi ska vara stolta"

24 mars 2020 13:30

Om herrarnas säsong slutade i dur blev damernas avslut något i moll. Trots en stark säsong och en andraplats i serien, innebar förbundets beslut att laget inte flyttades upp eller fick kvala till SSL. Vad lagkapten Emilia Jonsson och tränaren Christoffer Suominen tycker om det, det kan du läsa här.


Tyvärr avslutades er säsong tidigare än tänkt på grund av Coronaviruset. Förbundet beslut att avsluta säsongen innebar också att kvalet till SSL ställdes in och ni ej blir uppflyttade. Hur är känslan efter att beslutet sjunkit in något?

Jonsson: Självklart känns det fortfarande tråkigt och surt att inte få fullfölja säsongen och kvala eftersom det varit vårt mål hela säsongen. Samtidigt tycker jag beslutet som tagits är rätt och bra att situationen i samhället kommer i första hand.

Suominen: Det är en tudelad känsla som infinner sig. Beslutet att avsluta säsongen är i min bok helt rätt. Idrotten känns sekundär i den extraordinära situation som uppkommit i samhället. Sportsligt så känns det lite tråkigt att inte kunna spela SSL-kvalet, framförallt med tanke på den formkurva vi haft på slutet.

Hur har säsongen sett ut i sin helhet? Tvåa bakom RIG Umeå och sen en resultatmässigt stark säsong.

Jonsson: Säsongen har annars sett bra ut, väldigt lärorikt där vi som lag har vi utvecklats mer och mer ju längre in i säsongen vi kommit. Både individuellt och lagmässigt har vi tagit stora kliv och verkligen fokuserat på de mål vi haft för säsongen.

Suominen: I våra bästa stunder under säsongen har vi spelat en kreativ innebandy med hög intensitet. Framförallt under andra halvan av säsongen, där vi gått starkt både spelmässigt och resultatmässigt. Sedan har vi haft delar av matcher där vi inte riktigt kommit upp i nivå och det är främst jämnheten som vi behöver slipa på under kommande säsong.

Går det att känna en stolthet över säsongen i stort och blicka vidare mot kommande säsong just nu?

Jonsson: Absolut! Även om säsongen gått lite upp och ner i perioder har vi som lag varit starka och nått vårt delmål att ta oss till kvalplats vilket vi ska vara stolta över. Sen att det blev som det blev kan vi inte påverka, men den här säsongen har gett oss mycket erfarenheter som vi självklart kommer ta med oss till nästa säsong då vi vet vad vi går för.

Suominen: Absolut! Spelarna har arbetat extremt hårt under säsongen och tagit flertalet kliv i både individuell och kollektiv utveckling, vilket är fantastiskt roligt. Sedan har vi lagt en stabil grund kring taktiska, fysiska och tekniska delar. Fortsätter verksamheten att utvecklas så är det min fulla övertygelse att laget kommer att nå SSL i framtiden.