Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 1 match

Filippa Nilsson lånas in till TTG

4 februari 2018 20:32

Team ThorenGruppen förstärker upp truppen inför slutspurten av serien. 20-åringen Filippa Nilsson lånas in från Iksu. – Det blir en rolig utmaning som jag ser fram emot, säger hon.


Filippa Nilsson gick ut Riksinnebandygymnasiet för två år sedan och har sedan dess blivit kvar i Umeå. Första året efter utbildningen spelade hon för IBK Dalen i SSL.

– Det var ett extremt lärorikt år. Det var mitt första år i SSL och det var riktigt kul att få mäta sig mot de bästa i landet, säger hon.

Efter det året gick hon till Iksu - bland annat för att utveckla de offensiva bitarna i sitt spel.

– Jag ville fortsätta utvecklas och då framförallt i offensiven. Det finns mest troligt ingen bättre träningsmiljö än Iksu Elit så när de ville hjälpa mig på den resan var det inget att tveka på, säger Nilsson.

Men efter en liten skadeförföljd säsong står det nu klart att hon lånas in till Team ThorenGruppen SK resten av säsongen.

– Skadorna har såklart påverkat speltiden samtidigt som det är extremt stor konkurrens i Iksus trupp. Nu känner jag att jag vill ha speltid och då blir det perfekt att få lånas ut till "Thoren" som har mycket kvar att spela för den här säsongen, säger hon.

Hon hoppas få bidra med mycket i TTG:s slutspurt.

– Jag brukar styra väldigt mycket bakifrån och snackar väldigt mycket. Sedan gillar jag närkamper och är väldigt fysisk av mig. Jag tänker bidra med mycket energi och rejäla närkamper, säger hon.

Sportchefen Niklas Ekblom är mycket belåten över denna förstärkning.

– Att låna in Filippa känns helt rätt med tanke på vår ambition att kvala till SSL den här säsongen. Hon är en komplett spelare, men de största styrkorna är det defensiva spelet där hon är tuff och aggressiv. Hon pratar mycket på banan är ett energiknippe och en riktig pådrivare. Dessutom har hon under två säsonger tränat hårt på SSL-nivå och byggt upp sin fys. En mycket trevlig och positiv tjej som jag tror kommer att passa riktigt bra hos oss, säger han.