Söndag
11 Feb 2 matcher
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Tisdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match

Säsongen över för TTG: "Faller med flaggan i topp"

22 mars 2018 13:58
SSL Kval

Det var vinna eller försvinna. Utfallet blev det sistnämnda. Säsongen är över för Team ThorenGruppens damlag. – Vi räcker inte riktigt till men jag tycker ändå att vi faller med flaggan i topp, säger huvudtränaren Helena Yngvesson.


Det är alltid en speciell känsla när säsongen är över. Från en sekund till en annan så kliver laget ur kvalbubblan efter två raka förluster mot IBF Falun med 6-4 (borta) och 4-6 (hemma).

– Givetvis otroligt surt att förlora men det är bara att gratulera Falun som är ett skickligt lag. Med facit i hand hade vi lite otur som fick just Falun som kvalmotståndare. Jag hade nog hellre mött en annan motståndare för vi har haft svårt mot Falun och deras spel. Nu var det väldigt nära att vi luggade dem och när vi får ordning på grejerna är vi stundtals överlägsna i spelet - men vi håller inte ihop det i 60 minuter vare sig borta eller hemma, säger Helena Yngvesson, huvudtränare i TTG.

Inför tredje perioden stod det 3-3 på tavlan och det var helt jämnt. Men i tredje gör Falun tre snabba mål upp till 3-6 och den uppförsbacken blev för stor att hämta upp. Nu gäller det att försöka samla och smälta alla de intryck som säsongen givit.

– Vi började säsongen med att spela rätt knackigt och vid någon punkt låg vi femma eller sexa tror jag. Då ändrade vi lite i försvarsspelet och efter det fick vi ihop spelet bättre. Vi har spelat rätt stabilt under långa stunder efter det och hittat en annan harmoni i gruppen, säger Yngvesson och fortsätter:

– De mer positiva resultaten på planen har såklart påverkat harmonin till det bättre. Sedan har jag och Jacke (Arvidsson) haft haft en bra dialog. Han blev ett bra bollplank som jag saknat lite tidigare under säsongen. Tillsammans fick vi en starkare och tydligare röst mot laget än tidigare och det var nog också en bidragande orsak att vi fick bättre harmoni, säger hon.

Den sista matchen är spelad men laget kommer att samlas inom kort och prata om det som varit och framtiden. Yngvesson själv vet inte ännu om det blir någon fortsättning för hennes del eller inte.

– Vi har bara sagt att vi ska sätta oss ner och summera säsongen och så får vi se generellt vilka penseldrag som ska dras. Längre än så har vi inte hunnit. Men oavsett vem som ska göra vad blir säsongssummeringen en viktig nystart för nästa år, säger hon.