19 Apr 1 match
27 Apr 1 match

Match med två ansikten

7 september 2018 10:29

Team ThorenGruppen fick gå av bana i premiären utav Umeå scandic cup med ett oavgjort resultat. Detta efter en sen kvittering med blott 19 sekunder kvar efter 8-8 mot Mlada Boleslav.

En pigg matchinledning där TTG-herrarna springer över tjeckiska Mlada Boleslav och 4-0 efter den första perioden, efter mål ifrån Adam Berglund, Albin Andersson, Patrik Hallberg och Rasmus Andersson. Allt väl sålångt och bättre skulle det bli i mitten perioden. Jublet kom av sig Mitten perioden inleds där den första avslutades med mål ifrån Måns Höglin gånger två, och 6-0 efter halvspelad match. Så långt bara ljusa måln på himmlen. Men säg den lycka som varar långt, i sporten innebandy vänder det snabbt.. Tre snabba mål innom loppen av en femminutersperiod gjorde att tjeckerna fick vittring igen. Därför kännde det skönt när Johan Bergstrand med två sekunder kvar kunde smäll in 7-3. I den tredje kommer jublet och det fina spelet av sig. Det är en period som präglas av utvisningar Sen kvittering Det skulle dock dröja till mitten på den tredje innan nästa mål skulle falla. Och det är Mlada Boleslav som kryper närmare till 7-4. I boxplay efter ett olyckligt bolltapp så är det helt plötsligt nerv i matchen och 7-5 på tavlan. När sedan Adam Berglund i samma numerära överläge blir tvåmålsskytt med sitt 8-5-mål så drar många en lättnades suck. Men är det någon sport i världen där momentum är nyckeln, så är det just i denna idrott. För slutminuterna blir dramatiska. Jan och Jan(Jelinek och Natov) ser till att ställningen är 8-7 med minuten kvar. Och än värre skulle det bli med blott 19 sekunder kvar så kan Martin Tokos hålla sig framme, ifrån nära håll kan han retfullt enkelt sticka fram klubban och peta in en målvaktsretur ifrån Erik Ställ och kvitteringen är ett faktum. Första matchen i Umeå scandic cup mot Technology Florbal Mlada Boleslav slut 8-8. Ny match under fredag mot RIG Umdeå IBF på Umeå Enrgi Arena Vind VÄST kl 20:00. Målskyttar mot M/B: 2 Adam Berglund, 2 Måns Höglin, Albin Andersson, Patrik Hallberg, Rasmus Andersson & Johan Bergstrand.