Söndag
03 Mar 1 match
Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match
Söndag
21 Apr 1 match

Gatugårds dubbel räckte inte till poäng

14 februari 2018 15:52

Gårdagens derby mot RIG Umeå slutade tyvärr med förlust med 8-5. Men det fanns många ljuspunkter med spelet. – Jämför vi med förra matchen mot RIG så var det här mycket bättre, säger Ida Gatugård.


Det var länge en helt jämn historia mellan Team ThorenGruppen och Rig Umeå IBF i går kväll på Umeå Energi Arena. Men i början av tredje la "RIG" in ett ryck och drog ifrån.

– Vi bjuder på några billiga mål i början av tredje och det känns som att det är där vi förlorar, summerar tvåmålsskytten Ida Gatugård som ändå såg många ljuspunkter i spelet:

– Vi har kommit en bra bit på väg och matchen var trots förlusten ett fortsatt fall framåt. Vi har blivit mycket bättre och det märks verkligen om vi jämför med förra derbyt mot RIG då vi var helt chanslösa, säger hon.

Farten och energin i spelet var två saker hon ville lyfta fram extra.

– Vi bidrog till att matchen fick ett väldigt högt tempo så det var kul. Vi behöver bli lite effektivare i våra lägen och minska bolltappen på farliga ställen, för vi släppte in några mål på det viset, säger hon.

Förlust med 8-5 alltså till slut mot seriens klart bästa lag. Men nu väntar ny match väntar redan på söndag mot IBF Dalen.

– Känns kul med chans till revansch så pass snabbt. Jag har en bra känsla inför den matchen och hoppas att vi studsar tillbaka till vinnarspåret, säger hon.

Övriga målskyttar mot RIG: Linnea Ivarsson, Henny Hägglund, Sara Wilhelmsson.