Söndag
11 Feb 2 matcher
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Tisdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match

"Vi är en grupp av individer som alla hatar att förlora och sporrar varann att utvecklas"

5 mars 2020 10:09

Två omgångar återstår av Allsvenskan Norra. För herrarna är seriesegern redan säkrad och efter AIK borta och Gävle på hemmaplan väntar kvalet till SSL om tre veckor. Läs vad tränare Daniel Jernberg säger om serien hittills, avslutningen och varför publiken ska sluta upp i kampen om en SSL-plats.


Ni är klara seriesegrare efter segern mot serietvåan Tullinge med två omgångar kvar. Vad har gjort er till seriesegrare denna säsong? Ni har bland annat 11 raka segrar i serien.

-> Det som gjort oss till seriesegrare är att vi har jobbat hårt och målmedvetet med att utveckla vårt spel med bollen men även förbättrat vår fysik. Vi är en grupp av individer som alla hatar att förlora och sporrar varann att utvecklas.

Vad är skillnaden från förra årets Thorengruppen som åkte ut i kvalets sista omgång mot Visby mot årets lag?

-> Hm, alla som var med ifjol är ett år äldre, har fått lite mer erfarenhet och är nu medvetna om vad som väntar. Vi har si år en bredare och spetsigare trupp, även om truppen ifjol var väldigt fin den också.

AIK på bortaplan till helgen och avslutningsvis Gävle på hemmaplan helgen efter avslutar serien. Vad blir viktigt i dessa två matcher innan kvalet?

-> Att vi fortsätter vara konsekventa i spelet, vi ska fortsätta skapa goda vanor. Vi vill komma in i kvalet med en god och bra känsla.

Slutligen, kvalet närmar sig som sagt med stormsteg. Varför ska innebandy-Umeå sluta upp bakom Thorengruppen i de återstående matcherna och i kvalet?

-> För att vi spelar en rolig och anfallsglad innebandy som man bör gilla som publik. Vi har spelare som kan bjuda på de oväntade i anfallszon men även spelare som gillar att göra rent hus i egen zon. Vi strävar efter att kunna spela en ”total-innebandy” alltså att alla spelare ska klara av att spela på alla positioner och göra det bra.