Söndag
03 Mar 1 match
Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Idag 1 match
Söndag
21 Apr 1 match

Jonas Svahn klar för Thorengruppen

20 mars 2020 09:00

Här är en innebandybomb som heter duga. Trefaldige svenska mästaren, världsmästaren och landslagscentern Jonas Svahn är klar för Team Thorengruppen SK! Han lämnar IBK Dalen och har skrivit på för tre år med Thorengruppen. "Det känns som att jag kan få en boost i det här och förhoppningsvis bli ännu bättre", säger Jonas Svahn.


Tre SM-guld, ett VM-guld, två VM-silver och 287 producerade poäng på 274 SSL-matcher. 28-årige Jonas Svahns meritlista talar för sig själv. Team Thorengruppen har värvat en världsspelare – och sportchefen Jocke Sjöström skräder inte orden över supervärvningen.

-> Det är Thorengruppens största värvning någonsin. Han håller absolut världsklass och jag tror fortfarande att det går att få ut mer av honom, särskilt när han kommer till ett lag som vill spela mer offensivt. Jonas är dessutom en spelare som alltid gör sin omgivning bättre, säger Jocke.

Jonas Svahn fostrades i Kais Mora innan han anslöt till IBK Dalen 2010. Två säsonger senare vände han hem till Dalarna där det blev tre säsonger och tre SM-guld med IBF Falun. Nu har han gjort fem nya säsonger med IBK Dalen – han stod för 30 poäng på 31 matcher i år – och känner att det är dags för ett miljöombyte.

-> Det här känns väldigt roligt. Jag har varit fem år i samma lag nu och motivationen har inte varit på topp. Jag vill ha en nytändning och jag tror att jag kan få det i Thorengruppen, säger Jonas.

I Coronavirusets spår så är det fortfarande inte klart i vilken serie Thorengruppen kommer att spela nästa säsong. I dagarna kommer besked i fall säsongen fortsätter med kval och vad som händer till nästa säsong.

-> Jag hoppas så klart att det blir Superligan för oss men om det blir allsvenskan är det bara ett mål som gäller och det är att gå upp, säger Jonas Svahn.

VM spelas i Finland nästa säsong. Jonas Svahn har varit med om två raka finalförluster i VM mot just Finland. Nu ska Sverige försöka ta tillbaka VM-guldet och Jonas har givetvis VM som en målsättning med säsongen 20/21.

-> Det är klart att jag vill ta en plats i VM-laget. Det känns som att jag kan få en boost i och med det här bytet. Förhoppningsvis kan jag utvecklas mer och bli ännu bättre och ännu viktigare i landslaget också, säger Jonas Svahn.

För sportchefen Jocke Sjöström är Jonas Svahn en ytterst viktig pusselbit i bygget SSL. Han är väl medveten om att han har fått in en av världens absolut bästa tvåvägsspelare till sin trupp.

-> Så är det. Vi har en grundstomme för SSL men nu vill vi ha in mer spets och Jonas är så mycket spets det går att få. Det är ju en speciell situation då vi inte vet hur det blir med kvalet eller nästa säsong ännu – men vi bygger för SSL, säger sportchef Sjöström.