Söndag
11 Feb 2 matcher
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Tisdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match

Tränare Jernberg optimistisk inför herrarnas seriestart

12 september 2019 15:49
Herr

Med två turneringar i ryggen och blandat resultat börjar herrarna att göra sig allt mer redo inför seriepremiären på hemmaplan mot Salem den 29 september. Läs här vad tränare Daniel Jernberg tänker om det som varit och det som komma skall.


Först och främst, hur har säsongsupptakten varit med träning, ny ledarstab och nya spelare?

-> Säsongsupptakten har varit bra, vi har fått in många duktiga spelare som kommer att göra skillnad. På ledarsidan har Patric Thomsen kommit in vilket känns bra och ska jag beskriva honom med tre ord blir det positiv, glädjespridare och kunnig.

En tredjeplats i turneringen i Bratislava där ni fick ställas mot internationellt motstånd, vad tog ni med er från den turneringen?

-> Det vi tar med oss från Slovakien är att vi fick chansen att testa på lite nya taktiska drag och sen att vi fick vara tillsammans i fem dagar har gjort att de nya spelarna kommit in bra i gruppen. Rent spelmässigt var det väldigt blandad kvalitet på lagen vi mötte men de finska ligalaget Nokian Krp var riktigt duktiga. Det var kul att få mäta sig mot dem.

I skiftet mellan augusti och september spelade ni Scandic Cup i Umeå och åkte snöpligt ut i gruppen på samma poäng som finska topplaget SPV. Vad säger du om den helgen?

-> En helt okej helg även om vi inte gick vidare från gruppen. Första matchen mot tjeckiska Boleslav borde vi ha vunnit men de kvitterar med dryga minuten kvar av matchen. Sedan mötte vi finska SPV och förlorade med 10-13 och såklart är det inte bra att släppa in 13 bollar men vi gör 10 framåt på världens bästa målvakt (Eero Kosonen) och hade bud på minst 5-6 mål till så finns bra saker att ta med från den matchen. Vi avslutar turneringen med att möta seriekollegan Wibax Piteå och vinner med 6-3 i en match där jag tycker vi kontrollerar matchen på ett bra sätt.

Ni börjar hemma mot ett starkt Salem i seriepreimären, tankar om den?

-> En mycket oviss match då Salem haft en enorm spelaromsättning. Tittar man på vilka spelare de tappat så är det 7-8 spelare från deras två första femmor plus deras förstamålvakt. Dock tror jag att Salem kommer vara ett bra lag denna säsong. Jag antar att Salem kommer fortsätta på sitt man-man spel vilket alltid är speciellt att möta. Jag är optimistiskt och vill få en bra start på säsongen så jag tror att vi vinner matchen med 7-4.