21 Apr 1 match

Stabil vinst mot Klockarberget på bortaplan

12 november 2019 16:14

En match mot bottenlaget Klockarberget skulle spelas på bortaplan i Sundsvall.

Hemmalaget visade sig vara piggast i inledningen av matchen. Efter dryga fem minuter stod resultatet på tavlan på 1-0 och det skulle dröja fram tills 15:59 in perioden innan Emilia Dahlquist skulle kvittera. Innan periodens slut kunde Johanna Hägglund sedan sätta 1-2.

Trots en övertygande skottstatistik och spelövertag lyckades inte Thorengruppen få hål på Klockarberget. Istället var det just hemmalaget som istället kunde sätta 2-2. Med 37 sekunder kvar kunde dock Lisa Bergström med sitt sjätte mål för säsongen ge Thorengruppen ledningen för första gången under matchen.

Denna gång skulle det inte dröja mer än 52 sekunder in i perioden innan Hägglund för andra gången i matchen kunde sätta bollen i mål. Med 2-5 av Emilia Jonsson hade nu Thorengruppen på allvar ett stadigt tag om matchen. Trots en time out av hemmalaget kunde Wilma Parkle, Moa Johansson och Elin Grundström sätta dit varsitt mål och se till att siffrorna slutade 2-8.

Målskyttar: Johanna Hägglund 2, Emilia Dahlquist, Lisa Bergström, Emilia Jonsson, Wilma Parkle, Moa Johansson, Elin Grundström.

Klockarberget - Thorengruppen 2-8 (Skott: 15-38)