05 Apr 1 match
07 Apr 1 match

Herrarna segrade mot ett kvaljagande AIK

10 mars 2020 09:01

Redan klara seriesegrarna Thorengruppen begav sig till Stockholm och Solnahallen för att möta kvaljagande AIK som vid seger skulle närma sig SSL-kvalet med stormsteg.

Matchen inleddes jämn åt båda hållen. En utvisning på bortalaget gav hemmalaget AIK ledningen efter 17:49, en ledning publiken nog trodde skulle hålla sig till paus. För Thorengruppens del var det tur att Daniel Hernandez kände annorlunda. 19:40 in i perioden var ställningen kvitterad.

Den andra perioden skulle bjuda på fem mål. Ett inledande av AIK men sedan tre raka mål av Thorengruppen genom Marcus berglund, Johannes Övregård och Adam Lidgren. En 2-4 ledning för gästerna som innan paus skulle bli änn tightare med 3-4 för hemmalaget.

Den tredje perioden skulle bli målmässigt jämn i gjorda mål men skottstatistiken skvallrade om annat. Med sex skott på mål av hemmalaget och 17 (!) av bortalaget skulle Övregårds andra för dagen och Hernandez tredje säkra segern. Trots två hemmamål kunde ställningen skrivas till 5-7 och en trygg vinst för Thorengruppen.

Målskyttar Thorengruppen: Daniel Hernandez 3, Johannes Övregård 2, Marcus Berglund, Adam Lidgren.

AIK - Thorengruppen 5-7 (Skott: 19-35)