Söndag
03 Mar 1 match
Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Idag 1 match
Söndag
21 Apr 1 match

Målvaktsparet klart: Svensson ansluter till TTG!

3 juni 2019 18:51
Herr

Team Thorengruppens värvar lokalt. IBF Dalen-målvakten Tobias Svensson ansluter på ett ettårskontrakt. - Det känns absolut som en nytändning och det ska bli kul att få se hur det artar sig, säger han.


Fostrad i Vindelns IF har 21-årige Tobias Svensson tillhört IBF eller IBK Dalen under hela sin seniorkarriär. Men nu byter Svensson klubbadress då han kritat på för Team Thorengruppen.

  • Det känns kul att få spela med Thorengruppen. Det är ju ett lokalt lag och de var ju nära att gå upp till SSL igen i våras. Mitt personliga mål är att etablera mig i laget och få så mycket speltid som möjligt, säger Svensson som kommer att konkurrera med Erik Ställ om målvaktsposten. Vad har då Tobias Svensson för spelstil?
  • Jag är en ganska lugn och trygg målvakt med bra reflexer och bra spelförståelse, förklarar han. Thorengruppens tränare Daniel Jernberg kommenterar målvaktsförvärvet så här:
  • En intressant målvakt, det finns mycket potential i honom. Han är träningsflitig och han har alla förutsättningar att bli en riktigt bra målvakt. Jag hoppas att han kan ta nästa steg hos oss, säger Jernberg som nu förfogar över en trupp med 15 spelare inför kommande säsong fördelat på två målvakter, fyra backar och nio forwards.
  • Truppläget känns ganska bra. Vi ska få in en center och en-två backar till, sen är jag nöjd med det vi har, säger han.

Klara spelare – Team Thorengruppens trupp säsongen 2019/20 Målvakt Erik Ställ Tobias Svensson Backar Adam Lidgren Carl Wadsten Mathias Hagert Victor Öberg Forward Adam Hansson Axel Hjälm Daniel Hernandez Hampus Öhgren Johannes Övregård Matteus Gavatin Måns Höglin Simon Sundström Tobias Bergfors