Söndag
11 Feb 2 matcher
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Tisdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match

Team Thorengruppen värvar Mathilda Ekenlinde

26 maj 2021 20:00

Hon är en av Sveriges mest lovande backar. Nu är Mathilda Ekenlinde klar för Thorengruppen. "Det känns riktigt kul att få börja träna och spela med några av de bästa spelarna i världen", säger hon.


Mathilda Ekenlinde debuterade i SSL som 17-åring i november 2019 men den gångna säsongen var hennes riktiga debutsäsong i högsta serien. Hon noterades för 13 poäng på 25 matcher för Nacka Wallenstam (som slutade nia i tabellen) och Mathilda visade att hon är en offensiv storback i vardande.

-För mig har det handlat mycket om att komma in i tempot i SSL, det är det som skiljer mest. Jag vill alltid prestera mer men min säsong var okej, säger Mathilda.

Många klubbar har visat intresse för backtalangen inför kommande säsong. Hon besökte Umeå och Thorengruppen i samband med SM-slutspelet och bara veckor innan hon tar studenten har hon nu skrivit på ett tvåårskontrakt med de regerande svenska mästarna.

-Jag vill ha ett nytt äventyr och en ny utmaning. Jag tar studenten nu och kände att det är inget som håller mig kvar här. Jag ser fram emot att få kriga för min plats, ge 100 procent på varje träning och visa vad jag går för, säger Mathilda, vars lillasyster bor i Umeå då hon går Riksinnebandygymnasiet.

-Ja, hon bor där så jag vet att det är en fin stad och att det finns fina träningsmöjligheter, säger Mathilda som annars känner Nellie Öhgren och Maja Viström i Thorengruppen lite extra från landslagsläger. Sportchefen Jocke Sjöström är nöjd över att ha värvat den talangfulla rightarbacken.

-Hon är en av Sveriges mest lovande och eftertraktade backar. Hon har redan börjat leverera i SSL och är ett hot framåt, men hon är framförallt ett toppnamn inför framtiden. Mathilda är grymt seriös och målmedveten och brinner hundra procent för det här. Det känns väldigt bra att hon valt att skriva på för oss och det sänder bra signaler på alla sätt och vis, säger Jocke.